Bali; een schitterend tropisch paradijs

Indonesië

PURE! werkt in Indonesië op de eilanden Bali en Sumatra met lokale partner projecten en stage bedrijven. Door jouw inzet worden de kansen op een goede toekomst voor kinderen, jongeren en gemeenschappen vergroot!

Bali behoort tot één van de vele eilanden van Indonesië. Bali wordt vaak getypeerd als een tropisch paradijselijk vakantieoord, maar wat mensen niet weten is dat een groot deel van de Balinese bevolking in armoede leeft. Ze kunnen niet voorzien in basisbehoeften als onderdak, voeding en onderwijs. De overheid doet zijn best om scholing toegankelijk te maken voor alle kinderen, maar de kwaliteit ervan is over het algemeen beneden peil. Vaak geven leraren op verschillende scholen les, is er nauwelijks studiemateriaal aanwezig en komen de regeringsgelden niet op de juiste plek terecht.

Sumatra is het op een na grootste eiland van Indonesië. Het eiland bestaat veelal uit tropisch regenwoud, bergen, ongerepte stranden en theeplantages. Er is nog weinig toerisme op Sumatra en dat maakt het echt authentiek. Op Sumatra ervaar je het echte Indonesië en leef je samen met de lokale bevolking. De kinderen op Sumatra leven in relatief arme omstandigheden en de educatie die zij krijgen biedt weinig kansen voor de toekomst. Onderwijs is vaak het eerste dat ouders zich niet meer kunnen veroorloven. En zonder scholing hebben de kinderen geen kans op een goede toekomst.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!