Bali; een schitterend tropisch paradijs

Indonesië

PURE! werkt in Indonesië op de eilanden Bali en Sumatra met lokale partnerprojecten en stagebedrijven. Door jouw inzet worden de kansen op een goede toekomst voor kinderen, jongeren en gemeenschappen vergroot!

Bali behoort tot één van de vele eilanden van Indonesië. Bali wordt vaak getypeerd als een tropisch paradijselijk vakantieoord. Echter, wat veel mensen niet weten is dat een groot deel van de Balinese bevolking in armoede leeft. Ze kunnen niet voorzien in basisbehoeften als onderdak, voeding en onderwijs. De overheid doet zijn best om scholing toegankelijk te maken voor alle kinderen. Helaas is de kwaliteit van de scholing over het algemeen beneden peil. Dit komt doordat leraren lesgeven op verschillende scholen en door weinig studiemateriaal. Daarnaast komen de regeringsgelden niet altijd op de juiste plek terecht.

Sumatra is het op een na grootste eiland van Indonesië. Het eiland bestaat veelal uit tropisch regenwoud, bergen, ongerepte stranden en theeplantages. Ook is er nog weinig toerisme op Sumatra. Dat maakt het eiland echt authentiek. Op Sumatra ervaar je het echte Indonesië en leef je samen met de lokale bevolking. De kinderen op Sumatra leven in relatief arme omstandigheden. Daarbij biedt de educatie die zij krijgen, weinig kansen voor de toekomst. Onderwijs is vaak het eerste dat ouders zich niet meer kunnen veroorloven. Zonder scholing hebben de kinderen geen kans op een goede toekomst, daarom is hulp hard nodig.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!