Over Go Pure

Go Pure is een sociale onderneming die zich al bijna 12 jaar inzet voor duurzaam en verantwoord vrijwilligerswerk, stages en reizen. Go Pure bestaat uit 3 verschillende deelactiviteiten namelijk Pure Volunteer, Go Stage en Pure Expedition met een eigen informatie website. Deze drie deelactiviteiten komen ook zichtbaar in ons logo weer terug. 

Sociaal ondernemen is ondernemen om de wereld te verbeteren. Het juiste doen voor mens, milieu, maatschappij en de wereld (bron: kvk).  Samen werken we aan ontwikkeling, streven we een gezamenlijk doel na. Het doel van een sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren. Dat heet ook wel ‘impact’. Steeds meer ondernemers willen betekenis leveren boven winst maken en dit zorgt voor een nieuwe dynamiek in de economie. In Nederland is (nog) geen rechtsvorm voor sociaal ondernemen. Go Pure staat ingeschreven bij de KvK onder een eenmansbedrijf rechtsvorm. Al onze drie deelactiviteiten vallen onder de onderneming.

Go Pure werkt nauw samen met de stichting Pure Foundation met een eigen bestuur. De Pure Foundation is een erkend goed doel met een ANBI status. Door dit onderscheid van onderneming en stichting werken we zo transparant en zuiver mogelijk. Er is zo een duidelijk onderscheid tussen dienstverlening én giften, legaten en donaties ten goede aan het goede doel die onder de stichting vallen. De stichting Pure Foundation ondersteunt de projecten in Azië financieel als aanvulling op het goede werk van onze vrijwilligers.

Missie & doel

Go Pure is een reis naar zelfontplooiing en is ontstaan vanuit een pure passie voor reizen en ontdekken. Met een open perspectief de wereld ingaan en je horizon verbreden. Onderweg ontdek je verschillende culturen en ervaar je de natuur. Als je ter plekke helpt, sta je in direct contact met locals. Je ervaart hun situatie en gaat met elkaar in gesprek. Daarbij leer je een plek op een ‘echte’ manier kennen. Je leert nieuwe gewoontes en gebruiken, proeft de lokale keuken, maar wisselt ook denkwijzen uit die je nieuwe inzichten kunnen geven. De wereld ziet er even heel anders uit wanneer je deze bekijkt vanuit de ogen van de locals. Je ontdekt talenten van jezelf waarvan je niet wist dat je ze had. Door jouw inzet help je andere mensen talenten te ontwikkelen waardoor je jezelf persoonlijk en professioneel enorm verrijkt. 

Iets doen voor een ander en daarmee een steentje bijdragen aan een mooiere wereld op een verantwoordelijke en duurzame manier door kennisoverdracht, bevorderen van zelfredzaamheid en het creëren van bewustwording. Meer hierover lees bij duurzaam en verantwoord. 

Het begint allemaal met de bereidheid nieuwe ideeën te overwegen en grenzen te verleggen. Go! Ga naar www.gopure.nlvoor meer algemene informatie over ons bedrijf, wat we bieden en voor wie. 

Ontstaan 

In 2007 is de onderneming begonnen vanuit Pure for kids door Nicoline Westen, samen gegaan met Janne Wijbrandi en inmiddels gegroeid tot een volwaardige onderneming. In 2018 heeft Nicoline afscheid genomen en is de onderneming onder leiding van Janne Wijbrandi als eigenaar verder gegaan. Zoals hierboven uitgelegd werkt Go Pure nauw samen met de ANBI stichting Pure Foundation. Nicoline is hierin als bestuurslid altijd nog actief.

Pure Volunteer – de Azië specialist

Pure Volunteer is gespecialiseerd in Azië, het werelddeel waar we begonnen zijn en waar onze passie en kennis ligt. Door onze betrokkenheid bij onze partnerprojecten in Cambodja, Filipijnen, Thailand, Bali, Sumatra, Nepal en Sri Lanka zijn wij goed op de hoogte van de lokale behoeftes. Zo zorgen we voor een goed afgestemd en kwalitatief hoogstaand vrijwilligersprogramma.

Pure Volunteer richt zich op het aanbieden van vrijwilligerswerk bij kleinschalige projecten in Cambodja, Bali, Sumatra, Sri Lanka, Filipijnen, Nepal en Thailand. Wij zorgen voor goede, betrouwbare projecten waar jij ook echt een bijdrage aan levert! Pure Volunteer zorgt voor goede voorlichting, voorbereidingsdag en begeleiding voor en tijdens je vrijwilligerswerk periode in het buitenland. Een verantwoorde en duurzame inzet van onze vrijwilligers staat hierbij centraal.

Pure Expedition – inspirerende reizen

Pure Expedition richt zich op expeditie reizen naar onze bestemmingen in Azië voor avontuurlijke jongeren van 17 t/m 23 jaar. Maak kennis met ontwikkelingswerk en ontdek het echte Cambodja, Thailand, Bali, Filipijnen, Nepal of Sri Lanka. Een jongerenreis staat in het teken van het ontdekken van vrijwilligerswerk, cultuur en zelfontwikkeling. Een reis om nooit te vergeten! Voor meer informatie over Pure Expedition bezoek onze website: www.pureexpedition.nl.

Go Stage – betrouwbare buitenland stages

Go Stage richt zich op het aanbieden van kwalitatief goede stages en minors wereldwijd. Niet alleen in Zie, maar inmiddels ook in andere werelddelen. Dit vereist andere zorg en begeleiding dan vrijwilligerswerk en daarom is vanuit Pure Volunteer onze nieuwste tak Go Stage gegroeid. Bekijk ons stage aanbod op de website www.gostage.nl


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!