Aqua Therapy Pool Bali

In 2018 zet de PURE! Foundation zich in voor de realisatie van een Aqua Therapie Pool bij ons partner project Yayasan Wida Guna in Bedulu Bali.

Yayasan Widya Guna is een non-profitorganisatie op Bali, met als doel de kansarme Balinees kinderen te helpen door middel van onderwijs en indien nodig ook huisvesting en voedsel te bieden. Momenteel ondersteunt Yayasan meer dan 120 kinderen. Yayasan werd in 2004 opgericht door Ketut Sadia en Gill Rijnenberg.

In 2006 startte Yayasan het Programma Special Needs dat zich richt op het ondersteunen van kinderen met handicaps uit de regio Bedulu. Het programma Special Needs is opgezet voor kinderen met zowel lichamelijk als geestelijk problemen die vanwege hun handicap geen formele opleiding krijgen en niet worden geaccepteerd door de reguliere scholen op Bali. Het programma biedt onderwijs aan elk kind, ongeacht hun toestand. Als Yayasan Widya Guna er niet was zouden deze kinderen fulltime thuis zijn.

Momenteel ondersteunt de Yayasan 32 gehandicapte kinderen met verschillende uitdagingen, zoals: hersenverlamming, downsyndroom, hyperactiviteit en autisme. Yayasan Widya Guna is een zelfvoorzienende organisatie en valt onder de paraplu van de WINS Foundation.

Ons doel
We willen geld inzamelen voor het realiseren van een ​​Aqua Therapy Pool in het WINS Learning Center Yayasan Widya Guna, om aqua-fysiotherapeutische behandelingen voor lichamelijk gehandicapte kinderen te bieden. Er zijn geen Aqua-therapie faciliteiten op Bali, en voor de kinderen met een handicap is het niet toegestaan om gebruik te maken van de openbare zwembaden. Dit omdat in de meeste Aziatische landen nog altijd het idee bestaat dat mensen met een handicap een slecht karma dragen. Daarnaast hebben sommige van de kinderen een aangepaste watertemperatuur nodig, geschikt voor hun individuele fysieke situatie. De enige optie is om onze eigen aquatherapie zwembad te bouwen.

Nodig
Om de Aqua therapy pool te realiseren is het volgende bedrag nodig: €28.066,-


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!