Rijstvelden op Bali, een dagelijks gezicht

Communicatie stage

Cambodja, Indonesië

Als student communicatie kun je stagelopen via PURE! in Cambodja of op Bali.

Bali: PURE! werkt samen met haar partner op Bali samen met verschillende professionele bedrijven die zich richten op marketing, communicatie, management en in het ruimste zin van ondernemen. Wij matchen jou met een bedrijf na ontvangst van je Engelse CV en je wensen wat betreft een type stage. De meest bedrijven op Bali zijn op zoek naar stagiaires voor 15-20 weken. Je werkt intensief mee en draagt veel verantwoordelijkheid.

Cambodja: Diverse projecten in Cambodja zijn op zoek naar gespecialiseerde stagiaires op het gebied van communicatie en fondsenwerving. Onze partnerprojecten zijn vaak afhankelijk van donaties en sponsoren. Als stagiair op het gebied van communicatie en fondsenwerving help je de projecten om hun programma’s en activiteiten beter op de kaart zetten.

Voorwaarden:
Voor alle communicatie stages op Bali en in Cambodja gelden de volgende voorwaarden. Je:

 • volgt een HBO opleiding in de richting van Marketing, Communicatie of Bedrijfskunde
 • spreekt en schrijft goed Engels
 • bent pro-actief en sociaal ingesteld om nieuwe klanten te benaderen en marketing, communicatie en/of bedrijfskundige activiteiten uit te zetten

Bali: Je helpt mee met de social media, het verbeteren van communicatie kanalen, brochures, promotie materiaal ontwikkelingen en het benaderen van klanten. De bedrijven op Bali verwachten een grote mate van verantwoording. Voor alle werkzaamheden geldt dat je samenwerkt met een team van lokale medewerkers.

Cambodja: Als stagiair communicatie en fondsenwerving op een lokaal project in Cambodja kun je ingezet worden om bijvoorbeeld:

 • de communicatie kanalen van het project te optimaliseren. Denk hierbij aan de website, social media, brochures en ander promotie materiaal.
 • zowel in Cambodja als daarbuiten onderzoek te doen naar nieuwe promotie mogelijkheden voor de naamsbekendheid van het project en het aantrekken van nieuwe donateurs en sponsoren.
 • activiteiten op te zetten om oud-vrijwilligers en bezoekers  betrokken te houden bij het project.

Daarnaast vinden de projecten het vaak fijn als je ook een aantal uurtjes per dag meedraait op het project.

Kosten Bali *** Kosten Cambodja
8 weken €690,-€ 1600,-
12 weken €690,-€ 2240,-
16 weken €690,-€ 2540,-
20 weken €690,-€ 2840,-

* Let op: de prijs kan enigzins wijzigen door koerswisselingen, maar dit geeft een goede indicatie van de kosten.
** Wil of moet je langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.
*** Exclusief de kosten voor accommodatie. De prijs bevat enkel de plaatsingskosten.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Bali: Dit type project biedt PURE! aan in samenwerking met ons partner stagebureau op Bali, geleid door PURE! coördinator Jasper Kuizenga.

De bemiddelingskosten voor het programma zijn inclusief project plaatsing, begeleiding voor vertrek, reispakket en 24/7 Westers contact persoon en stagecoördinator op de plaats van bestemming.

Exclusief zijn vliegticket, visum, accommodatie, maaltijden, vaccinaties en overige uitgaven buiten het project programma. Ons partner stagebureau op Bali helpt je bij het vinden van passende accommodatie in de buurt van het project. Houd rekening met 150-300 euro kosten per maand voor accommodatie.

Cambodja: 

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Je verblijft in een mooi guesthouse in Siem Reap genaamd ‘Victory Guesthouse’ op basis van logies en ontbijt. Je kamer beschikt over een fan, eigen badkamer, gratis drinkwater, wifi en warm water.  Er zijn eenpersoons, tweepersoons en driespersoonskamers. Gaat je voorkeur uit naar een eenpersoonskamer of kom je met z’n tweeën en wil je bij elkaar op de kamer? Laat dit dan vooraf weten.

Transport: uiteraard word je opgehaald van het vliegveld en word je hier na je vrijwilligerswerk teruggebracht. De projecten liggen in en rondom Siem Reap. Er is een fiets beschikbaar (houd rekening met 50 US dollar borg). Overig transport zoals een tuktuk of moto naar het project zijn voor eigen kosten. Onze lokale partner helpt je bij het regelen hiervan en je kunt vaak samen met andere vrijwilligers de kosten van transport delen.

Coördinatoren: in Cambodja werkt PURE! met een lokale partnerorganisatie, ConCERT. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van vrijwilligers. Sary en Sarah verwelkomen je en zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het partnerproject waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt op het project, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Cambodja, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Cambodja.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Training en introductie bij aankomst: als onderdeel van je vrijwilligerswerk krijg je een tweedaagse introductie bij aankomst in Siem Reap. Samen met de lokale coördinator bezoek je het project en krijg je een uitgebreide uitleg over de gang van zaken. Daarnaast krijg je een begeleide tour door Siem Reap en volg je een Child Protection training. Deze training is verplicht voordat je begint aan je vrijwilligerswerkperiode. Elke vrijdag organiseert ConCERT een tapas avond zodat je de andere vrijwilligers kunt leren kennen.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar Cambodja
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
 4. Visum voor Cambodja (25 US dollar)
 5. Vaccinaties
 6. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 7. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 8. Excursies

Aankomst voor een stage op Bali is altijd 4 dagen voor de start van je stage. Wanneer je stage begint op maandag, raden we je aan om uiterlijk op de woensdag ervoor te arriveren. Je wordt van het vliegveld opgehaald door onze eigen PURE! coördinator  en krijgt een korte introductie. Daarna heb je 4 dagen de tijd om te settelen, uit te slapen van je jetlag en je nieuwe leefomgeving te leren kennen.

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid. De stageperiodes startende vanaf september en februari zijn altijd erg druk. Wanneer je wilt starten in deze periodes, meld je dan zo snel mogelijk aan.

 

Je verblijft in een appartement naar keuze in de buurt van je stage bedrijf. Nadat je geplaatst bent bij een bedrijf  overlegd onze PURE! coördinator Jasper welke accommodatie het meest geschikt is. Je kunt kiezen uit appartementen met diverse faciliteiten. Van budget tot luxe, van ventilator tot airconditioner en van balkonnetje tot zwembad.

Reken op 150-300 euro kosten per maand voor accommodatie. De kosten van de accommodatie betaal je maandelijks zelf en direct aan de betreffende huisbaas van het appartement.

Team
Onze eigen PURE! coördinator staat voor je klaar tijdens je stage periode in Bali. Hij helpt je ook met het verlengen van je visum en beantwoord al je vragen omtrent je project en de accommodatie. Hij woont zelf in Den Pasar, de hoofdstad van Bali. De coördinator organiseert ook regelmatig weekend uitstapjes en dinertjes voor de PURE! vrijwilligers en stagiaires. Mocht je vragen hebben over onze coördinator op Bali, laat het ons weten.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!