Handicrafts gemaakt door special needs jongeren in Sri Lanka

Businessplan stage

Sri Lanka

Ons Special Needs project zet zich in voor kinderen met een beperking in Sri Lanka. Door middel van workshops, lessen, fysiotherapie, logopedie en persoonlijke begeleiding proberen ze de kinderen een zo normaal mogelijk leven te bieden. Hun doel is om deze kinderen mee te laten draaien in de maatschappij. Hierbij zetten ze ook in op begrip en kennis in de samenleving. Het project werkt met kinderen met bijvoorbeeld het Syndrome van Down, Autisme of ADHD.

Het inkomen van het project bestaat volledig uit losse donaties. Er is geen constant inkomen waardoor de toekomst van het project altijd onzeker is.

Daarom maakt en verkoopt het project sinds kort Handicrafts. Het project richt zicht op het maken van kleding, tassen en huishoudelijke artikelen. Het project draagt hiermee bij aan de werkgelegenheid en toekomstkansen van de kinderen en jong volwassenen in Galle. De producten zijn tot nu toe verkocht via Ebay. Ze willen hun productie graag gaan uitbreiden.

De ambitie van het project is om hoge kwaliteit, handgemaakte artikelen te verkopen in Sri Lanka, Europa en de USA,

Voorwaarden.
Jij bent:

  • Minimaal 12 weken beschikbaar
  • Minimaal 20 jaar oud
  • Student Marketing / Communicatie / Bedrijfskunde / Commerciële Economie
  • Geïnteresseerd in andere culturen

Het project heeft de creativiteit, mogelijkheden en kennis om de producten te maken maar hebben hulp nodig bij een businessplan. Hoe kunnen ze deze producten verkopen en hoe geven ze bekendheid aan hun producten?
Het project is op zoek naar een stagiair (of afstudeerder) die kan helpen bij de volgende werkzaamheden:

  • Het schrijven van een business plan
  • Het maken van een begroting
  • Het maken van een marketing plan
  • Adverteren
  • Het bouwen van een website
  • Administratie en Fondsenwerving
DuurSri Lanka
12 wk € 2725,-
16 wk € 3325,-
20 wk € 3925,-

* Let op: de prijs kan enigzins wijzigen door koerswisselingen, maar dit geeft een goede indicatie van de kosten.
** Langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Er zijn nette kamers met een eigen badkamer. Je deelt de kamer met een medevrijwilliger. De kamer beschikt over koud water en een ventilator. Er zijn mogelijkheden om je eigen was te doen en er is een gemeenschappelijke ruimte voor de maaltijden en gezelligheid.

Maaltijden: alle maaltijden zijn inbegrepen: ontbijt, lunch en avondeten. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet met zowel Westers als lokaal eten. Als lunch en s’ avonds is er een Sri Lankaans buffet, bestaande uit voornamelijk rijst en curries. Af en toe wordt er een pasta avond of een barbecue avond gehouden. Water en frisdrank zijn te koop in de accommodatie.

Internet: de accommodatie beschikt over draadloos internet. Zo is het mogelijk om contact te onderhouden met het thuisfront. Echter, houd er rekening mee dat de WiFi soms wel en soms niet werkt. Dat is normaal in een ontwikkelingsland.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Colombo. Dit ligt op ruim twee uur rijden van de accommodatie. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Heb je ook een drop-off nodig bij vertrek, dan kan dit tegen betaling worden geregeld door de vrijwilligerscoördinator. Je kunt ook met het openbaar vervoer terugreizen naar het vliegveld.

Het transport van en naar de projecten is voor eigen rekening. Dit is afhankelijk van je plaatsing, maar houd rekening met ongeveer 15 euro per week aan kosten.

Vrijwilligerscoördinator: Janaka is onze vrijwilligerscoördinator in Sri Lanka. Hij staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Hij spreekt vloeiend Engels. De eerste dag verzorgt hij een introductie en hij stelt je voor bij het project waar je aan de slag gaat. Janaka is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken op Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven op Sri Lanka.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking.

Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en stagiaires en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:
• Vliegtickets van en naar Sri Lanka
• Verplichte reisverzekering
• Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
• Visum voor Sri Lanka (ETA visum 30 dagen á 20-30 US dollar)
• Vaccinaties
• Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
• Transport van en naar de projecten
• Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
• Excursies

Je kunt elke eerste zaterdag van de maand starten bij het project op Sri Lanka. Je wordt opgehaald van het vliegveld (het vliegveld ligt op een afstand van twee uur rijden van je project) en verblijft gedurende het weekend alvast in de vrijwilligersaccommodatie. Op maandag start je met het meewerken op het project. Je projectduur is minimaal vier weken.

Mocht het niet lukken op deze startdata? Het project is flexibel en samen kijken wij naar een oplossing zodat je toch kunt stage lopen.

Tijdens je werk bij het project in Sri Lanka overnacht je in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Het vrijwilligershuis is te vergelijken met een guesthouse, want je overnacht in een mooie ruime kamer met een eigen badkamer, samen met een andere vrijwilliger. In totaal zijn er elf kamers beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen kamer te reserveren bij beschikbaarheid.

De kamers hebben een eigen badkamer, maar er is helaas meestal geen warm water. Dat is even wennen, maar door de warmte is een koude douche ook erg prettig!

De kamers worden elke week verschoond en je kunt je eigen was doen bij de accommodatie. Hiervoor zijn middelen aanwezig. Wil je het laten wassen, dan kan dat ook tegen betaling.

De maaltijden worden dagelijks verzorgd door de familie van onze coördinator. Elke ochtend is er een ontbijtbuffet (Westers en lokaal), s’ middags staat er een lokaal buffet voor je klaar als je terug komt van je ochtendproject en in de avond zijn er steeds wisselende gerechten. De maaltijden zijn heerlijk, zeker als je van rijst en Aziatisch eten houdt! De hele dag is er ook brood en beleg aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Water en frisdrank is te koop in de accommodatie. Je eet gezellig met elkaar aan een grote tafel in de gemeenschappelijke buitenruimte.

Team

In Sri Lanka word je opgevangen door onze vrijwilligerscoördinator Janaka de Silva en zijn vrouw Manel. Janaka is onze lokale coördinator. Hij spreekt goed Engels en is 24 uur per dag voor je bereikbaar bij problemen. Hij heeft jarenlange ervaring met projecten en vrijwilligers.

Je logeert bij Janaka en zijn familie tijdens je verblijf. Zij staan allen voor je klaar.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!