It is said there is never a day in Bali without a ceremony

Journalistiek stage

Indonesië

Journalistiek studenten kunnen op het prachtige Indonesische eiland Bali stage lopen bij een tijdschrift dat zich richt op de authentieke cultuur van Bali. Het tijdschrift toont het echte leven zoals dat tot aan de dag van vandaag nog steeds plaatsvindt achter soms gesloten deuren. Een interessante ervaring!

PURE! werkt samen met een professioneel stagebureau op Bali dat zorg draagt voor je plaatsing en passende accommodatie in de buurt van het project.

Voor de journalistiek stage op Bali voldoe je aan de volgende voorwaarden. Jij:

  • volgt een HBO opleiding journalistiek of hebt een achtergrond in digitale of geprinte media.
  • loopt stage voor minimaal 15-20 weken.
  • hebt interesse in social media.
  • bent pro-actief en avontuurlijk.
  • spreekt en schrijft goed Engels.
  • hebt ervaring met editing programma’s.

Tijdens deze interessante stage ben je verantwoordelijk voor het implementeren van een social media plan, het schrijven van teksten over Bali, innovatieve marketing strategieën implementeren en het tijdschrift uitwerken in lay-out. Als stagiaire krijg je van het bedrijfje voldoende ruimte om zelf het echte Bali te ontdekken en deze verhalen in het tijdschrift te verwerken. Het bedrijfje is gevestigd in Ubud.

Bemiddelingskosten PURE!
€ 690,- ***

* Let op: de prijs kan enigzins wijzigen door koerswisselingen, maar dit geeft een goede indicatie van de kosten.
** Langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.

*** Deze kosten bevatte alleen de bemiddelingskosten.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Dit type project biedt PURE! aan in samenwerking met ons partner stagebureau op Bali, geleid door PURE! coördinator Jasper Kuizenga.

De bemiddelingskosten voor het programma zijn inclusief project plaatsing, begeleiding voor vertrek, reispakket en 24/7 Westers contact persoon en stagecoördinator op de plaats van bestemming.

Exclusief zijn vliegticket, visum, accommodatie, maaltijden, vaccinaties en overige uitgaven buiten het project programma. Ons partner stagebureau op Bali helpt je bij het vinden van passende accommodatie in de buurt van het project. Houd rekening met 150-300 euro kosten per maand voor accommodatie.

LET OP: de aanmeldprocedure voor dit type project is gemiddeld 6 weken omdat de aanvraag van je visum bij de Indonesische ambassade in Nederland minimaal 2 weken duurt. Houd hier rekening mee!

Aankomst voor een journalistiek stage op Bali is altijd 4 dagen voor de start van je stage. Wanneer je stage begint op maandag, raden we je aan om uiterlijk op de woensdag ervoor te arriveren. Je wordt van het vliegveld opgehaald door onze eigen PURE! coördinator  en krijgt een korte introductie. Daarna heb je 4 dagen de tijd om te settelen, uit te slapen van je jetlag en je nieuwe leefomgeving te leren kennen.

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid. De stageperiodes startende vanaf september en februari zijn altijd erg druk. Wanneer je wilt starten in deze periodes, meld je dan zo snel mogelijk aan.

 

Je verblijft in een appartement naar keuze in de buurt van het project. Nadat je geplaatst bent op een project overlegd onze PURE! coördinator Jasper welke accommodatie het meest geschikt is. Je kunt kiezen uit appartementen met diverse faciliteiten. Van budget tot luxe, van ventilator tot airconditioner en van balkonnetje tot zwembad.

Reken op 150-300 euro kosten per maand voor accommodatie. De kosten van de accommodatie betaal je maandelijks zelf en direct aan de betreffende huisbaas van het appartement.

Team
Onze eigen PURE! coördinator staat voor je klaar tijdens je stage periode in Bali. Hij helpt je ook met het verlengen van je visum en beantwoord al je vragen omtrent je project en de accommodatie. Hij woont zelf in Den Pasar, de hoofdstad van Bali. De coördinator organiseert ook regelmatig weekend uitstapjes en dinertjes voor de PURE! vrijwilligers en stagiaires. Mocht je vragen hebben over onze coördinator op Bali, laat het ons weten.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!