De zonsopgang over de bergen

Marketing en communicatie stage

Nepal

Je loopt stage bij een lokale organisatie in een wijk van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het is een kleine organisatie met enkele werknemers die zich specialiseert in toerisme. De lokale medewerkers spreken goed Engels, je zult echter veel zelfstandig werken. Op kantoor liggen veel marketing en communicatie gerelateerde werkzaamheden die je als stagiair op kunt pakken in overleg met de coördinator.

Voorwaarden
Voor deze marketing en communicatie stage bij deze Nepalese organisatie geldt, je:

 • volgt een communicatie of marketing gerelateerde studie of hebt deze al afgerond
 • spreekt goed Engels
 • bent zelfstandig en pro-actief
 • bent minimaal 20 jaar oud

 

Je werkt mee met de lokale medewerkers, maar je adviseert ook en deelt je kennis met elkaar. Daarnaast help je mee waar het nodig is. De organisatie richt zich momenteel vooral op nationale klanten maar zou graag haar internationale kringen verbreden door middel van de website en social media.

Bemiddelingskosten PURE! / Go Stage
€ 590,- *

* Let op: de prijs kan enigzins wijzigen door koerswisselingen, maar dit geeft een goede indicatie van de kosten.
** Langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.

De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Introductieweekend: van vrijdag tot en met zondag vindt het introductieweekend plaats. Je wordt opgehaald van het vliegveld, bezoekt allerlei bezienswaardigheden in en rondom Kathmandu met Engelse gids en overnacht 2 á 3 nachten in een bed & guesthouse.

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van de organisatie in Kathmandu.
Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs in een guesthouse te verblijven. Neem hierover persoonlijk contact met ons op.

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. Je wordt per auto of minivan opgehaald en na jouw stage ook weer teruggebracht. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage.
Het project is op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Amrit is onze vrijwilligerscoördinator in Nepal. Hij staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Hij spreekt vloeiend Engels. Hij verzorgt het introductieweekend en hij stelt je voor bij het project waar je aan de slag gaat. Amrit is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Nepal
 • Verplichte reisverzekering
 • Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
 • Visum voor Nepal
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
 • Excursies

Je start in Nepal op een vrijdag of zaterdag.  Je wordt opgehaald van het vliegveld.

Tijdens je verblijf in Nepal verblijf je bij gastgezinnen in de buurt van je project. De gastgezinnen zijn allemaal op maximaal 30 minuten loopafstand van de projecten. Je kunt naar je project lopen maar ook fietsen of met het openbaar vervoer. Onze coördinator en het gastgezin helpen je graag met de mogelijkheden.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!