Medische stage

Nepal

Je loopt stage in een ziekenhuis. Het lokale ziekenhuis in Nepal richt zich op special needs en rehabilitatie. Het ziekenhuis staat bekend om de zorg voor brandwonden, amputaties en andere lichamelijke beperkingen die zijn ontstaan door een ongeluk.

Voorwaarden
Voor alle verpleegkunde stages in Nepal gelden de volgende voorwaarden. Je:

  • studeert verpleegkunde / Tandheelkunde / Verloskunde of Geneeskunde
  • spreekt goed Engels
  • Pro-actief
  • Minimaal 20 jaar oud

Bali: Als stagiair loop je vijf dagen per week stage. Je maakt shifts van ongeveer vier uur per dag. De dag is ingedeeld in diensten van 09:00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 21:00 uur.
Per shift verschilt het hoeveel patiënten je ontvangt, dit is afhankelijk van de drukte. Meestal is het aantal patiënten tussen de 15 en 20 per dag.
In het begin van de stage zul je de behandelend arts voornamelijk assisteren. Naar mate je langer aanwezig bent en het vertrouwen is toegenomen worden de werkzaamheden uitdagender en afwisselender.Deze stageplek is zowel geschikt voor een meeloopstage als een afstudeerstage.

Nepal: Je werkt mee met de lokale medewerkers, maar je adviseert ook en deelt je kennis met elkaar. Daarnaast help je mee waar het nodig is. Er zijn mogelijkheden als verpleegkundige maar ook als co-schapper (dan wel afgestudeerd arts), psycholoog, sociaal werker en fysiotherapeut.

Aantal wekenKosten Nepal
12 weken€ 2180,-
16 weken€ 2510,-
20 weken€ 2850,-

* Let op: de prijs kan enigzins wijzigen door koerswisselingen, maar dit geeft een goede indicatie van de kosten.
** Langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.
*** Exclusief de kosten voor accommodatie. De prijs bevat enkel de plaatsingskosten.


Bali
: Dit type project biedt PURE! aan in samenwerking met ons partner stagebureau op Bali, geleid door PURE! coördinator Jasper Kuizenga.

De bemiddelingskosten voor het programma zijn inclusief project plaatsing, begeleiding voor vertrek, reispakket en 24/7 Westers contact persoon en stagecoördinator op de plaats van bestemming. Exclusief zijn vliegticket, visum, accommodatie, maaltijden, vaccinaties en overige uitgaven buiten het project programma. Ons partner stagebureau op Bali helpt je bij het vinden van passende accommodatie in de buurt van het project. Houd rekening met 150-300 euro kosten per maand voor accommodatie.

LET OP: de aanmeldprocedure voor dit type project is gemiddeld 6 weken omdat de aanvraag van je visum bij de Indonesische ambassade in Nederland minimaal 2 weken duurt. Houd hier rekening mee!

Nepal:

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Introductieweekend: van vrijdag tot en met zondag vindt het introductieweekend plaats. Je wordt opgehaald van het vliegveld, bezoekt allerlei bezienswaardigheden in en rondom Kathmandu met Engelse gids en overnacht 2 á 3 nachten in een bed & breakfast.

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van jouw project in Kathmandu. Je wordt samen met één of meerdere vrijwilligers bij een gastgezin geplaatst.
Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs in een guesthouse te verblijven. Neem hierover persoonlijk contact met ons op.

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin. Bij sommige projecten is ook de lunch inbegrepen.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. Je wordt per auto of minivan opgehaald en na jouw vrijwilligerswerkperiode ook weer teruggebracht. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage.
Alle projecten zijn op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Amrit is onze vrijwilligerscoördinator in Nepal. Hij staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Hij spreekt vloeiend Engels. Hij verzorgt het introductieweekend en hij stelt je voor bij het project waar je aan de slag gaat. Amrit is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

 

Wanneer je stage begint op maandag, raden we je aan om uiterlijk op de woensdag ervoor te arriveren. Je wordt van het vliegveld opgehaald door onze eigen PURE! coördinator  en krijgt een korte introductie. Daarna heb je 4 dagen de tijd om te settelen, uit te slapen van je jetlag en je nieuwe leefomgeving te leren kennen.

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid. De stageperiodes startende vanaf september en februari zijn altijd erg druk. Wanneer je wilt starten in deze periodes, meld je dan zo snel mogelijk aan.

 

Bali: Je verblijft in een appartement naar keuze in de buurt van het project. Nadat je geplaatst bent op een project overlegd onze PURE! coördinator Jasper welke accommodatie het meest geschikt is. Je kunt kiezen uit appartementen met diverse faciliteiten. Van budget tot luxe, van ventilator tot airconditioner en van balkonnetje tot zwembad.

Reken op 150-300 euro kosten per maand voor accommodatie. De kosten van de accommodatie betaal je maandelijks zelf en direct aan de betreffende huisbaas van het appartement.

Nepal: Tijdens je verblijf in Nepal verblijf je bij gastgezinnen in de buurt van je project. We werken momenteel met drie gastgezinnen. Je wordt nooit alleen bij een gastgezin geplaatst maar altijd met minimaal één andere vrijwilliger.

De gastgezinnen zijn allemaal op maximaal 30 minuten loopafstand van de projecten in Thali, een buitenwijk van Kathmandu. Je kunt naar je project lopen maar ook fietsen of met het openbaar vervoer. Onze coördinator en het gastgezin helpt je graag met de mogelijkheden.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!