Onderwijs stage

Bali, Cambodja, Filipijnen, Nepal, Sri Lanka, Sumatra, Thailand

Go Pure biedt in Azië verschillende stagemogelijkheden aan voor PABO (onderwijs) studenten in Indonesië, Cambodja, Filipijnen en Nepal in samenwerking met Go Stage.

Algemeen onderwijsprojecten: Lesgeven is je hoofdtaak. Afhankelijk van het project geef je deze lessen alleen of samen met een lokale docent. Je doel als co-teaching stagiair is altijd om het lokale personeel van een project zo te helpen dat zij in de toekomst hun taak beter kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld doordat ze zelf beter Engels zijn gaan spreken en schrijven of interactief les kunnen geven aan de kinderen. Het kan ook voorkomen dat je een eigen klas krijgt toegewezen, of dat je samen met de lokale leerkracht een klas opsplitst waardoor je meer individuele aandacht kunt geven aan de studenten.

Kleuter Onderwijsproject: ‘Immersive Teaching’ is de term die wordt gebruikt wanneer kleuters in de leeftijd van drie tot vijf jaar een tweede taal leren door middel van spel en verbale communicatie. Op dit project is het belangrijk dat de kleuters zoveel mogelijk worden blootgesteld aan de Engelse taal. Je werkt dan ook bijna altijd samen met andere internationale stagiaires en vrijwilligers naast de lokale kleuterleidster. Alle activiteiten zijn geheel ingesteld op het ontwikkelen van spraak en creativiteit en er wordt veel inzet en eigen initiatief van de vrijwilligers verwacht.

Voorwaarden
Jij bent:

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal acht weken beschikbaar
 • Je volgt een relevante opleiding (PABO)
 • Enthousiast, flexibel, zelfstandig en gemotiveerd
 • Geïnteresseerd in andere culturen
 • Bereid gepaste kleding te dragen (schouders en knieën altijd bedekt)
 • In staat om je  goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

 

 • Workshops geven aan lokale docenten over lesgeven
 • Lokale docent assisteren bij lessen
 • Zelfstandig lesgeven
 • Lessen voorbereiden
 • Een lesmodule vormgeven en uitwerken
 • Structuur aanbrengen in lessen / handboeken maken

Het is ook mogelijk om een (afstudeer) onderzoek te doen op één van onze projecten in Azië. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Bemiddelingskosten PURE! / Go Stage
€590,- *

* Exclusief de kosten voor accommodatie. De prijs bevat enkel de plaatsingskosten via onze stage partner: Go Stage.
** Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

De bemiddelingskosten voor het programma zijn inclusief project plaatsing, begeleiding voor vertrek, reispakket en 24/7 Westers contact persoon en stagecoördinator op de plaats van bestemming.

Wil je indicatie van de totale kosten voor een stagiaire naar een van deze bestemmingen? Bij kostenoverzicht kun je de totale prijzen zien voor een vrijwilliger. Ben je stagiaire dan rekenen we een kleine meerprijs voor Bali en Cambodja voor de extra benodigde begeleiding die ook zo vermeld wordt bij de totale kostenoverzicht en kan als uitgangspunt worden genomen als totale kosten indicatie. Kijk goed naar de verschillen wat inclusief de prijs is (voor bijvoorbeeld Bali geldt alle maaltijden inclusief).

Het aanbod in accommodatie inclusief of exclusief maaltijden verschilt per bestemming en per bedrijf of project. Dit is een indicatie.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

De startdata verschillen per land, meestal is het op de eerste zaterdag van de maand.
Neem voor specifieke startdata contact met ons op.

Tijdens je stage in Azië verblijf je samen met andere stagiaires en vrijwilligers in een guesthouse of vrijwilligershuis.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!