Onderwijs stage

Cambodja, Indonesië, Nepal, Sri Lanka, Thailand

PURE! biedt in Azië verschillende stagemogelijkheden aan voor PABO (onderwijs) studenten:

Algemeen onderwijsprojecten: Lesgeven is je hoofdtaak. Afhankelijk van het project geef je deze lessen alleen of samen met een lokale docent. Je doel als co-teaching stagiair is altijd om het lokale personeel van een project zo te helpen dat zij in de toekomst hun taak beter kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld doordat ze zelf beter Engels zijn gaan spreken en schrijven of interactief les kunnen geven aan de kinderen. Het kan ook voorkomen dat je een eigen klas krijgt toegewezen, of dat je samen met de lokale leerkracht een klas opsplitst waardoor je meer individuele aandacht kunt geven aan de studenten.

Kleuter Onderwijsproject: ‘Immersive Teaching’ is de term die wordt gebruikt wanneer kleuters in de leeftijd van drie tot vijf jaar een tweede taal leren door middel van spel en verbale communicatie. Op dit project is het belangrijk dat de kleuters zoveel mogelijk worden blootgesteld aan de Engelse taal. Je werkt dan ook bijna altijd samen met andere internationale stagiaires en vrijwilligers naast de lokale kleuterleidster. Alle activiteiten zijn geheel ingesteld op het ontwikkelen van spraak en creativiteit en er wordt veel inzet en eigen initiatief van de vrijwilligers verwacht.

Voorwaarden
Jij bent:

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal acht weken beschikbaar
 • Je volgt een relevante opleiding (PABO)
 • Enthousiast, flexibel, zelfstandig en gemotiveerd
 • Geïnteresseerd in andere culturen
 • Bereid gepaste kleding te dragen (schouders en knieën altijd bedekt)
 • In staat om je  goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.

 

 • Workshops geven aan lokale docenten over lesgeven
 • Lokale docent assisteren bij lessen
 • Zelfstandig lesgeven
 • Lessen voorbereiden
 • Een lesmodule vormgeven en uitwerken
 • Structuur aanbrengen in lessen / handboeken maken

Het is ook mogelijk om een (afstudeer) onderzoek te doen op één van onze projecten in Azië. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

DuurSri LankaBaliSumatraCambodjaNepalThailand
12 wk €2725,-€1890,-€1855,-€2240,-€2180.-€2610,-
16 wk €3325,-€2190,-€2175,-€2540,-€2510,-€3190,-
20 wk €3925,-€2490,-€2495,-€2840,-€2850,-€3770,-

* Let op: de prijs kan enigzins wijzigen door koerswisselingen, maar dit geeft een goede indicatie van de kosten.
** Langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een vrijwilligershuis of guesthouse in de buurt van jouw stageplek. In Nepal verblijf je bij een gastgezin.

Maaltijden: In Sri Lanka zijn alle maaltijden van de dag inbegrepen, in Indonesië is ontbijt en op de projectdagen ook het diner inbegrepen, in Cambodja is het ontbijt inbegrepen. In Nepal verblijf je in een gastgezin en krijg je ontbijt en avondeten (lokaal). In Thailand geen maaltijden erbij.

Internet: de accommodaties beschikken over draadloos internet. Zo is het mogelijk om contact te onderhouden met het thuisfront. Echter, houd er rekening mee dat de WiFi soms wel en soms niet werkt. Dat is normaal in een ontwikkelingsland.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld en naar je vrijwilligersaccommodatie gebracht.

Het transport van en naar de projecten is voor eigen rekening. Dit is afhankelijk van je plaatsing, maar houd rekening met ongeveer 15 euro per week aan kosten.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken op Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Azië.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking.

Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en stagiaires en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:
• Vliegticket
• Verplichte reisverzekering
• Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
• Visum
• Vaccinaties
• Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
• Transport van en naar de projecten
• Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
• Excursies

De startdata verschillen per land, meestal is het op de eerste zaterdag van de maand.
Neem voor specifieke startdata contact met ons op.

Tijdens je stage in Azië verblijf je samen met andere stagiaires en vrijwilligers in een guesthouse of vrijwilligershuis.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!