Sport stage

Cambodja

Sport en beweging speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de motoriek en het aanleren van vaardigheden zoals het functioneren in een team. Diverse partner projecten van PURE! in Cambodja zijn het hele jaar door op zoek naar vrijwilligers met een sport achtergrond. Volg jij een opleiding in de sport en sta je open voor een avontuurlijke ervaring in Cambodja? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voorwaarden
Jij bent:

 • Minimaal 20 jaar
 • Minimaal acht weken beschikbaar
 • Je volgt een relevante opleiding (Sport / sport & bewegen)
 • Enthousiast, flexibel, zelfstandig en gemotiveerd
 • Geïnteresseerd in andere culturen
 • Bereid gepaste kleding te dragen (schouders en knieën altijd bedekt)
 • In staat om je te kunnen uitdrukken in de Engelse taal.

Als sportstagiair(e) op een lokaal project in Cambodja ga je aan de slag met het organiseren en runnen van sportlessen voor kinderen en jongeren in buurthuizen en bij lokale scholen.

Volleybal, voetbal en badminton zijn razend populair in Cambodja, evenals competitieve activiteiten zoals estafette races. Wanneer je voor minimaal 12 weken vrijwilligerswerk doet kun je gevraagd worden om een toernooi te organiseren. Ook een sportdag met verschillende activiteiten waar alle kinderen van de school aan kunnen deelnemen is erg gewild.

Vaak vraagt het project of je naast het geven van Engelse lessen ook mee wilt helpen met de Engelse les.

DuurKosten Cambodja
12 wk€2240,-
16 wk€2540,-
20 wk€2840,-

* Wil of moet je langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.
** Langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens je stage in Azië verblijf je samen met andere stagiaires en vrijwilligers in een guesthouse of vrijwilligershuis.

Maaltijden: In Sri Lanka zijn alle maaltijden van de dag inbegrepen, in Indonesië en Nepal is ontbijt en op de projectdagen ook het diner inbegrepen, in Cambodja is het ontbijt inbegrepen.

Internet: de accommodaties beschikken over draadloos internet. Zo is het mogelijk om contact te onderhouden met het thuisfront. Echter, houd er rekening mee dat de WiFi soms wel en soms niet werkt. Dat is normaal in een ontwikkelingsland.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld en naar je vrijwilligersaccommodatie gebracht.

Het transport van en naar de projecten is voor eigen rekening. Dit is afhankelijk van je plaatsing, maar houd rekening met ongeveer 15 euro per week aan kosten.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken op Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Azië.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking.

Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en stagiaires en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:
• Vliegticket
• Verplichte reisverzekering
• Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
• Visum
• Vaccinaties
• Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
• Transport van en naar de projecten
• Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
• Excursies

Bij alle projecten in Cambodja zijn de startdata als volgt. Je komt altijd aan op een donderdag en begint bij het project op de dinsdag daarna. Je krijgt in Cambodja een uitgebreide introductie en een Child Protection training. Elke vrijdag is er een tapas avond zodat je de andere vrijwilligers leert kennen.

De meeste projecten eisen een minimale inzet van 8 weken van vrijwilligers. Je vrijwilligerswerk periode is dus eigenlijk minimaal 8 1/2 week met aankomst op donderdag. Een aantal projecten ontvangen ook vrijwilligers voor een periode vanaf 4 weken. Neem hierover contact met ons op.

Tijdens je vrijwilligerswerk bij één van onze partnerprojecten verblijf je in een guesthouse. Dit guesthouse ligt vlakbij het centrum van Siem Reap en wordt gerund door een lokale familie. Hierin verblijven alle vrijwilligers van PURE! maar ook vrijwilligers van andere internationale organisaties. We werken met diverse guesthouses die nabij elkaar gelegen zijn. Afhankelijk van de beschikbaarheid wordt je geplaatst. Je hoort voor vertrek bij welk guesthouse je zult verblijven.

Als vrijwilliger beschik je over de volgende services:

 1. Eénpersoons, tweepersoons of driepersoons kamer (afhankelijk van persoonlijke voorkeur en beschikbaarheid bij aankomst) met ventilator
 2. Eigen badkamer met Westers toilet en (vaak koud water) douche
 3. Wekelijkse schoonmaakservice kamers (verschoning bed, handdoek en vloer)
 4. Dagelijks ontbijt met koffie en thee
 5. Gratis drinkwater uit waterfilters in de centrale ruimte
 6. Gratis gebruik van fiets (verzorgd door Interweave/ConCERT)
 7. Gezamenlijke ruimte met kabel TV en computer
 8. Khmer stijl restaurant met goed geprijsde lokale en Westerse gerechten
 9. Receptie met informatie & organisatie over uitstapjes
 10. WiFi internet (gratis)

Team

Onze lokale partnerorganisatie regelt alles rondom de projecten en de begeleiding in Cambodja. Onze partner is gecertificeerd als ‘Child Safe Organisation’ en werkt samen met een team van lokale medewerkers.
Je contactpersoon is Sary. Zij ontvangt jou in Cambodja en zal je tijdens jouw vrijwilligersperiode begeleiden.
Sary woont al haar hele leven in Siem Reap en vertelt jou graag alle ins en outs over de stad en omgeving. Ook helpt ze je met al je andere vragen.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!