Educatie project

Filipijnen

Lijkt het je leuk om voor een buitenlandse klas te staan? Dan kan dat bij dit project! Je kan zowel lesgeven op een basisschool als een middelbare school. De docenten zijn erg blij altijd met vrijwilligers die hun kunnen assisteren. Je geeft les op publieke scholen wat betekent dat de kinderen uit arme families komen. De klassen zijn altijd erg groot en de kwaliteit van educatie is niet zoals in Europa. Daarom is alle hulp meer dan welkom en docenten verwelkomen buitenlanders. Je kan zelf een aantal activiteiten kiezen om te doen en welke dagen je zou willen helpen. Een combinatie van verschillende scholen is ook mogelijk. We raden aan dat je je eerste week gebruikt om de scholen en de docenten te leren kennen.

Bij dit project kan je zelf je activiteiten kiezen en hoeveel dagen je voor de klas wil staan. Hierdoor is een combinatie van scholen ook mogelijk. We raden aan om de eerste week van je verblijf de tijd te nemen om de verschillende scholen en docenten te leren kennen. Ook kan je dan je lessen voorbereiden.

Het is ook handig om van te voren thuis al materiaal te verzamelen en ideeën te bedenken voor het lesgeven. Op deze manier ben je goed voorbereid en ga je met een goed gevoel je vrijwilligersperiode tegemoet.

In april en mei is het zomervakantie, hierdoor zijn er dan geen klassen. Het is dan wel mogelijk om te helpen bij een ander project in de Filipijnen.

Ook is het mogelijk om onderzoek te doen op gebied van educatie.

Weken Kosten Filipijnen
4 weken 795
8 weken 1270
12 weken 1700
16 weken 2100
20 weken2500

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.

Transport: Je wordt opgehaald bij het vliegveld door de lokale coördinator.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse of Engelse coördinator die 24/7 voor je klaar zal staan.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in de Filipijnen, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Bij aankomst in de Filipijnen zul je eerst een lokale introductie volgen, zodat je goed voorbereid start aan je vrijwilligerswerk.

Daarnaast ontvang je van ons een didactische map met tips over hoe je voor de klas moet staan in een Aziatisch land.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Vliegtickets van en naar de Filipijnen
  • Verplichte reisverzekering
  • Visum voor de Filipijnen
  • Vaccinaties
  • Maaltijden
  • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
  • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar het vrijwilligershuis.

Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!