Heath/zorg project

Filipijnen

Heb je een medische achtergrond? Wij hebben werkplekken in het ziekenhuis en bij de overheid bij de afdeling Gezondheidszorg. Daar kun je je stage lopen en praktische werkervaring opdoen, het vak leren, persoonlijk groeien, onderzoek doen en tevens de lokale bevolking nieuwe dingen leren.

Het ziekenhuis heeft behoefte aan veel dingen zoals materiaal en ervaren medewerkers. Als je in het ziekenhuis gaat werken heb je werkkleding nodig. Dit kan je lokaal laten maken (kosten voor jezelf).

Wat je hier precies kan doen hangt af van jouw achtergrond.

 

De taken zijn afhankelijk van je ervaring en van de desbetreffende afdeling en organisatie. Wij hebben goede afspraken gemaakt met de desbetreffende partners over de taken en verantwoordelijkheden.

Wij zijn op zoek naar studenten en/of vrijwilligers die een achtergrond hebben in Verpleegkunde, Psychiatrie, Chirurgie of een dergelijke relevante studieachtergrond in de gezondheidszorg. Voel je er meer voor om bij de overheid te werken binnen de gezondheidszorg? Bijvoorbeeld bij de afdeling Gezondheidszorg? Dan nodigen wij je uit om ook te reageren.

WekenKosten Filipijnen
4 weken 795
8 weken 1270
12 weken 1700
16 weken 2100
20 weken2500

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.

Transport: Je wordt opgehaald bij het vliegveld door de lokale coördinator.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse of Engelse coördinator die 24/7 voor je klaar zal staan.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in de Filipijnen, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Bij aankomst in de Filipijnen zul je eerst een lokale introductie volgen, zodat je goed voorbereid start aan je vrijwilligerswerk.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Vliegtickets van en naar de Filipijnen
  • Verplichte reisverzekering
  • Visum voor de Filipijnen
  • Vaccinaties
  • Maaltijden
  • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
  • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar het vrijwilligershuis.

Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!