Medisch project

Nepal

Het lokale ziekenhuis in de buitenwijk Thali van Kathmandu richt zich op special needs en rehabilitatie. Veel patiënten bij dit ziekenhuis en opvangcentrum hebben behoefte aan verzorging dan wel psychologische zorg. Het ziekenhuis staat bekend om de zorg voor brandwonden, amputaties en andere lichamelijke beperkingen die zijn ontstaan door een ongeluk. Het medisch project kan in combinatie met het special needs opvanghuis voor kinderen worden gedaan; op beide locaties is er behoefte aan verpleegkundigne en medische kennis. Het ziekenhuis ligt in een arm gebied en staat als kwalitatief goed aangeschreven.

Je werkt mee met de lokale medewerkers, maar je adviseert ook en deelt je kennis met elkaar. Daarnaast help je mee waar het nodig is. Er zijn mogelijkheden als verpleegkundige maar ook als co-schapper (dan wel afgestudeerd arts), psycholoog, sociaal werker en fysiotherapeut. Als je afgestudeerd bent zijn er ook mogelijkheden tot teach the “doctor” programs zodat je nog beter je kennis kunt delen met de lokale artsen.

Voorwaarden:
Om als vrijwilliger deel te nemen aan één van onze projecten ben je:

 • minimaal 20 jaar
 • minimaal 4 weken inzetbaar
 • geïnteresseerd in het werken met kinderen, jongeren en volwassen
 • in het bezit van een medisch diploma of in opleiding

 

DuurKosten
4 weken€1010,-
8 weken€1400,-
12 weken€1790,-
16 weken€2170,-
20 weken€2560,-

* prijswijzigingen voorbehouden, prijzen en koers per 14 november 2016.

De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Introductieweekend: van vrijdag tot en met zondag vindt het introductieweekend plaats. Je wordt opgehaald van het vliegveld, bezoekt allerlei bezienswaardigheden in en rondom Kathmandu met Engelse gids en overnacht 2 á 3 nachten in een bed & breakfast.

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van jouw project in Kathmandu. Je wordt samen met één of meerdere vrijwilligers bij een gastgezin geplaatst.
Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs in een guesthouse te verblijven. Neem hierover persoonlijk contact met ons op.

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin. Bij sommige projecten is ook de lunch inbegrepen.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. Je wordt per auto of minivan opgehaald en na jouw vrijwilligerswerkperiode ook weer teruggebracht. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage.
Alle projecten zijn op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Amrit is onze vrijwilligerscoördinator in Nepal. Hij staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Hij spreekt vloeiend Engels. Hij verzorgt het introductieweekend en hij stelt je voor bij het project waar je aan de slag gaat. Amrit is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je verantwoord vrijwilligerswerk in het buitenland mag doen dien je een VOG te hebben. Via PURE! kunnen wij deze kosteloos voor jou digitaal klaarzetten en daarmee kun je zelf de online aanvraag regelen.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Nepal
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Nepal
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
 • Excursies

Je start in Nepal op de eerste of derde vrijdag van de maand. Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar een guesthouse gebracht in Kathmandu. Samen met de andere vrijwilligers beleef je een leuk en leerzaam introductieweekend waar je kunt wennen aan de cultuur en de start van je avontuur. Op zondagavond of op maandag wordt je naar je gastgezin gebracht en gaat onze coördinator mee naar je project.

Tijdens je verblijf in Nepal verblijf je bij gastgezinnen in de buurt van je project. We werken momenteel met drie gastgezinnen. Je wordt nooit alleen bij een gastgezin geplaatst maar altijd met minimaal één andere vrijwilliger.

De gastgezinnen zijn allemaal op maximaal 30 minuten loopafstand van de projecten in Thali, een buitenwijk van Kathmandu. Je kunt naar je project lopen maar ook fietsen of met het openbaar vervoer. Onze coördinator en het gastgezin helpt je graag met de mogelijkheden.

Team
Onze coördinator in Nepal is Amrit. Hij staat 24 uur per dag voor je klaar.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!