Milieu projecten

Filipijnen

Afvalopruiming

De Filipijnen staan bekend om de prachtige stranden en de heldere zee. Om dit mooi te houden en om de natuur te beschermen moet dit schoon gehouden worden van plastic en afval. Help mee met de wereldwijde beweging om de aarde weer schoon te maken en organiseer of assisteer lokale strand opruimingen.

Gemeenten en overheid

Heb je veel kennis over duurzaamheid en milieukwesties zoals recyclen en waterverbruik dan werken we samen met verschillenden overheidsinstellingen waar je kan meewerken aan een schonere en duurzamere toekomst.

Afvalopruiming: 

Als je hierin geïnteresseerd bent kan je lezingen en presentaties geven aan de mensen in de community over het schoonhouden van de stranden en de zee. Dit project kan je goed combineren met een van de andere projecten.

Gemeenten en overheid

De werkzaamheden hier zijn vooral het doen van onderzoek. Tijdens dit project kom je vaak terecht bij een lokale overheidsinstelling waar je een onderzoek uitvoert om het milieu te verbeteren in de community.

Voorbeelden van onderzoeken met betrekking tot het milieu zijn:

  • Hoe moet er duurzame energie opgewekt worden?
  • Compostering van afval in de gemeente en op scholen
  • Hoe kan het afvalwater van een stad gezuiverd worden in plaats van geloosd in de zee?
WekenKosten Filipijnen
4 weken 795
8 weken 1270
12 weken 1700
16 weken 2100
20 weken2500

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.

Transport: Je wordt opgehaald bij het vliegveld door de lokale coördinator.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse of Engelse coördinator die 24/7 voor je klaar zal staan.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in de Filipijnen, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Bij aankomst in de Filipijnen zul je eerst een lokale introductie volgen, zodat je goed voorbereid start aan je vrijwilligerswerk.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Vliegtickets van en naar de Filipijnen
  • Verplichte reisverzekering
  • Visum voor de Filipijnen
  • Vaccinaties
  • Maaltijden
  • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
  • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar het vrijwilligershuis.

Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!