Sociaal project; Home for girls en Home for boys

Filipijnen

Home for girls

Bij dit project werk je met jonge meiden ( van 5 to 19 jaar) die mishandeld, misbruikt en uitgebuit zijn. Er is een huis opgezet waar deze meiden kunnen rehabiliteren in een veilige omgeving. Momenteel is er plek voor 25 meiden. De rehabiliteit duurt ongeveer 18 maanden waarin ze allemaal individuele behandeling krijgen. Het doel is om het zelfvertrouwen en de waardigheid te herstellen zodat ze weer een gelukkige toekomst tegemoet kunnen gaan. De behandelingen die ze hier bieden zijn onder andere begeleiding, creatieve therapie, educatie, sport, yoga, therapie, vaardigheidstraininge en groepswerk. Na deze 18 maanden worden de meiden ingeschreven voor een nazorg programma waarin ze  opnieuw geïntegreerd in de gemeenschap.

Home for boys

Naast een huis voor meiden is er ook een huis voor jongens opgezet. Dit zijn jongens die zich in moeilijke omstandigheden bevinden zoals het verlaten van hun school of niet ingeschreven voor een school, wees zijn of verlaten door familie, op straat leven en bedelen om geld en eten, verwaarsloosd zijn en gedwongen zijn tot kinderarbeid of onderdeel van een bende.

In plaats van bovenstaande activiteiten helpt dit project de jongens om hun naar school te sturen, hun te monitoren en hun kennis en goede waarden te leren zodat ze een normaal leven kunnen als kind kunnen leiden.

Voorwaarden:
De voorwaarden voor dit vrijwilligerswerkprogramma zijn als volgt:

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal vier weken beschikbaar
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur en andere religies
 • Bereid gepaste kleding te dragen
 • In staat om je redelijk tot goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal

Als vrijwilliger kan je helpen met vaardigheidstrainingen te organiseren zoals naaien, borduurwerk, timmerwerk, computerlessen, tekenen, kunst, zingen, yoga, sport, drama, theater, groepswerk, koken en bakken, dansen, muziek en andere vaardigheden die je kan aanbieden.

Bij Home for Boys kan je naast bovenstaande activiteiten ook nog helpen met het maken van huiswerk.

Weken Kosten Filipijnen
4 weken 775
8 weken1270
12 weken1700
16 weken 2075

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.

Transport: Je wordt opgehaald bij het vliegveld door de lokale coördinator.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse of Engelse coördinator die 24/7 voor je klaar zal staan.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in de Filipijnen, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Bij aankomst in de Filipijnen zul je eerst een lokale introductie volgen, zodat je goed voorbereid start aan je vrijwilligerswerk.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar de Filipijnen
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor de Filipijnen
 • Vaccinaties
 • Maaltijden
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
 • Excursies

 

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar het vrijwilligershuis.

Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!