Special needs project

Nepal

In Nepal zijn er veel kinderen en jongeren met een handicap. Hetzij verstandelijk of lichamelijk of een psychische stoornis. Wanneer iemand iets mankeert, wordt dit gezien als een fout. Families schamen zich voor hun kinderen en houden de kinderen geïsoleerd van de buitenwereld of ze worden op straat gelegd als vondeling.
Gelukkig zijn er steeds meer scholen en opvang voor kinderen met speciale aandacht. Deze scholen en opvangen hebben alleen vaak niet de juiste middelen, financiën of kennis om deze kinderen optimaal te helpen.

 

Het speciaal onderwijs heeft altijd vrijwilligers nodig die gestudeerd hebben voor fysiotherapie, ergotherapie, pedagogiek, muziektherapie of creatieve therapie, docenten of een sociaal maatschappelijk / hulpverlening studie. Je taken zullen afhankelijk zijn van je beroep/studie.

Taken

 • Specifieke werkzaamheden uitvoeren met betrekking tot jouw beroep/studie.
 • Assisteren of werkzaamheden uitvoeren van zondag tot en met vrijdag voor 5 uur per dag. Zaterdag is vrij te besteden.
 • Assisteren in de klas bij eetmomenten.
 • De kinderen ondersteunen in het uitvoeren van opdrachten.
 • Huiswerk begeleiding
 • Motorische ondersteuning, denk hierbij aan optillen voor verplaatsing of het manoeuvreren van de rolstoel.
 • Het stimuleren van de sensormotoriek door middel van spelletjes en oefeningen.
 • Tips en advies geven aan de docenten.
 • Het bedenken en uitvoeren van activiteiten en de daarbij benodigde materialen.
 • Helpen organiseren van activiteiten tijdens festivals.

Voorwaarden

 • minimaal 20 jaar
 • minimaal 8 weken inzetbaar
 • ervaren met de doelgroep is een pre

NOTE: stagemogelijkheden voor de opleiding Social Work, Toegepaste Psychologie en PABO

 

DuurKosten
4 weken€930
8 weken€1345
12 weken€1585
16 weken€1725
20 weken€ 1870

* prijswijzigingen voorbehouden, prijzen en koers per 21 februari 2018

De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van jouw project in of rondom Kathmandu. Je wordt samen met één of meerdere vrijwilligers bij een gastgezin geplaatst.

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin. Er is de mogelijkheid om te lunchen bij je gastgezin, maar ben je op locatie dan is dat niet mogelijk en zorg je voor je eigen lunch.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Alle projecten zijn op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse coördinator die je samen met haar Nepalese man zal begeleiden tijdens je vrijwilligerswerk periode. Zij staan voor je klaar en laten je graag alle mooie inspirerende plekken van Nepal beleven.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je verantwoord vrijwilligerswerk in het buitenland mag doen dien je een VOG te hebben.

Hulp bij de voorbereiding
: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Nepal
 • Verklaring van goed gedrag
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Nepal
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
 • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar je gastgezin.

Je verblijft altijd in een gastgezin om zo een ultieme gastvrije ervaring te beleven in Nepal. Je gastgezin is altijd basic en je deelt vaak de kamer met een andere vrijwilligers of stagiaire. Houd hier rekening mee. De toilet, elektra en water voorzieningen zijn basic. Je mag 3 maaltijden per dag mee-eten met het gezin.

Je gastgezin woont in de buurt van je projectplaatsing, dit is soms net buiten Kathmandu in een klein dorpje. In de weekenden kun je gezellig samen komen bij elkaar bij onze coördinator in Kathmandu.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!