Straatkinderen project

Nepal

Deze dagopvang in Kathmandu zet zich in voor de straatkinderen in Nepal. Door het aanbieden van opvang en verstrekken van educatie wil de organisatie kansen creëren voor straatkinderen. De organisatie heeft diverse projecten lopen zoals dag- en nachtopvang, mentorprogramma’s en reken- en Engels lessen. Ze proberen de aandacht te vestigen op sociale en milieu-gerichte problemen in Nepal. De focus ligt op het versterken van de empowerment van de kinderen door activiteiten, talentontwikkeling, trainingen en interventies.

Als vrijwilliger heb je vooral een sociale en maatschappelijke rol op het project. Je hebt aandacht voor de kinderen en ouderen, en ondersteunt de lokale staff waar nodig. Daarnaast help je mee met het geven van Engelse lessen en het bedenken van activiteiten.

Voorwaarden

Om als vrijwilliger deel te nemen aan een van onze projecten ben je:

 • Minimaal 20 jaar;
 • Minimaal vier weken beschikbaar;
 • Ervaring en affiniteit om te werken met kinderen;
 • Enthousiast, flexibel, zelfstandig en gemotiveerd;
 • Geïnteresseerd in andere culturen;
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur en religie;
 • Bereid gepaste kleding te dragen;
 • In staat om je redelijk tot goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.
DuurWeken
4 weken€1010,-
8 weken€1400,-
12 weken€1790,-
16 weken€2170,-
20 weken€2560,-

* prijswijzigingen voorbehouden, prijzen en koers per 14 november 2016.

De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Introductieweekend: van vrijdag tot en met zondag vindt het introductieweekend plaats. Je wordt opgehaald van het vliegveld, bezoekt allerlei bezienswaardigheden in en rondom Kathmandu met Engelse gids en overnacht 2 á 3 nachten in een bed & guesthouse.

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van jouw project in Kathmandu. Je wordt samen met één of meerdere vrijwilligers bij een gastgezin geplaatst.
Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs in een guesthouse te verblijven. Neem hierover persoonlijk contact met ons op.

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin. Bij sommige projecten is ook de lunch inbegrepen.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. Je wordt per auto of minivan opgehaald en na jouw vrijwilligerswerkperiode ook weer teruggebracht. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage.
Alle projecten zijn op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Amrit is onze vrijwilligerscoördinator in Nepal. Hij staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Hij spreekt vloeiend Engels. Hij verzorgt het introductieweekend en hij stelt je voor bij het project waar je aan de slag gaat. Amrit is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je verantwoord vrijwilligerswerk in het buitenland mag doen dien je een VOG te hebben. Via PURE! kunnen wij deze kosteloos voor jou digitaal klaarzetten en daarmee kun je zelf de online aanvraag regelen.

Hulp bij de voorbereiding
: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Nepal
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Nepal
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
 • Excursies

Je start in Nepal op de eerste of derde vrijdag van de maand. Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar een guesthouse gebracht in Kathmandu. Samen met de andere vrijwilligers beleef je een leuk en leerzaam introductieweekend waar je kunt wennen aan de cultuur en de start van je avontuur. Op zondagavond of op maandag wordt je naar je gastgezin gebracht en gaat onze coördinator mee naar je project.

Tijdens je verblijf in Nepal verblijf je bij gastgezinnen in de buurt van je project. We werken momenteel met drie gastgezinnen. Je wordt nooit alleen bij een gastgezin geplaatst maar altijd met minimaal één andere vrijwilliger.

De gastgezinnen zijn allemaal op maximaal 30 minuten loopafstand van de projecten in Thali, een buitenwijk van Kathmandu. Je kunt naar je project lopen maar ook fietsen of met het openbaar vervoer. Onze coördinator en het gastgezin helpt je graag met de mogelijkheden.

Team
Onze coördinator in Nepal is Amrit. Hij staat 24 uur per dag voor je klaar.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!