Voeding en duurzaam

Filipijnen

Bij dit project help je mee op een ecologische boerderij waar fruit, groenten, kokosnoten worden gegroeid en gevogelte wordt gehouden.

Als je al bepaalde kennis hebt over gewassen en gevogelte dan kunnen ze goed je hulp gebruiken! Maar ook als je nog geen kennis hierover hebt dan staan ze altijd open voor je hulp en is er genoeg voor je te doen. Vrijwilligers met een agrarische of voeding achtergrond kunnen ook verschillende opdrachten hier uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld helpen met het verbeteren van productverwerking en het verkopen hiervan. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van producten zoals bananenchips, cassave chips en kokosolie.

Op deze eco farm (2800m2) verbouwen ze onze groenten en fruit en daarnaast hebben we kippen, eenden en een groentekas. Voor deze eco farm zijn wij opzoek naar vrijwilligers die onder leiding van onze farm manager hier hun kennis en tijd willen delen. Naast het meehelpen op de eco farm, zijn er ook een aantal onderzoeksvragen waarbij ze jouw kennis goed kunnen gebruiken:

 • Verbeteren van de grond en bodem, doen van adviezen en optimialisatie van de vermi composteringsfaciliteit
 • Natuurlijke pest- en insectenbestrijding
 • Evaluatie van gewas en groeiplan en opstellen advies voor optimalisatie van gewassen planning (gelet op de verschillende seizoenen) en welke planten, wanneer op welk stuk van het land laten groeien
 • Welke buitenlandse gewassen kunnen ook geteeld worden (wanneer en hoe).
 • Welke hoog opbrengsten gewassen kunnen er het beste geteeld worden en verkocht worden lokaal
 • Hoe kunnen we de output van het land maximaliseren.
 • Productie van verkoolde rijstvliesschilllen
 • Opstellen plan en haalbaarheids en winststudie voor het houden van pluimvee
 • Opzetten van kippen en eendenhouderij op de farm (50 kippen en 50 eenden)

Daarnaast zijn wij zeker opzoek naar stagiaires/vrijwilligers die kennis hebben over hoe we deze producten beter op de markt kunnen brengen en onze oogst kunnen verbeteren, zodat we er meer inkomsten uit genereren. Wij staan ook erg open voor nieuwe, innovatieve ideeën.

Weken Kosten Filipijnen
4 weken 795
8 weken 1270
12 weken 1700
16 weken 2100
20 weken2500

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.

Transport: Je wordt opgehaald bij het vliegveld door de lokale coördinator.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse of Engelse coördinator die 24/7 voor je klaar zal staan.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in de Filipijnen, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Bij aankomst in de Filipijnen zul je eerst een lokale introductie volgen, zodat je goed voorbereid start aan je vrijwilligerswerk.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar de Filipijnen
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor de Filipijnen
 • Vaccinaties
 • Maaltijden
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
 • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar het vrijwilligershuis.

Tijdens je vrijwilligerswerk in de Filipijnen overnacht je in de vrijwilligersaccommodatie. Als familie of vrienden je komen opzoeken zijn ze ook van harte welkom hier. Laat dit altijd wel even van tevoren weten. Er is beddengoed, linnen en handdoeken aanwezig. Er is ook een keuken waar je zelf kunt koken en er is internet aanwezig.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!