Fysiotherapie Bali

Bali

Mocht je ervaring hebben met fysiotherapie, dan is er op Bali een project die jouw hulp hard nodig heeft. Het is een mooi en leerzaam project waar jij fulltime aan de slag gaat als fysiotherapeut. Als vrijwilliger loop je mee met de lokale fysiotherapeut en je leert dus veel van de manier van werken in de Balinese cultuur. Daarnaast kun je goed jouw kennis overbrengen op lokale werknemers op het project.

Na de ochtendactiviteiten zoals yoga en dans, krijgen de kinderen fysiotherapie van 10.30 tot 12.00 in de middag. Vervolgens ga je weer vanaf 13.00 tot 14.30 aan de slag met de sessies. In totaal ben je ongeveer 3 uren per dag bezig met je werkzaamheden. Op het project zijn ongeveer 15 kinderen die fysiotherapie nodig hebben, waarvan enkele kinderen niet in staat zijn om naar het project te komen. Aan jou is de taak om huisbezoeken in te plannen om deze kinderen alsnog van fysiotherapiesessies te voorzien.

Voorwaarden:
• Minimaal 20 jaar oud
• Minimaal 8 weken beschikbaar
• Ervaring met fysiotherapie
• Enthousiast, zelfstandig, flexibel en gemotiveerd
• Geïnteresseerd in andere culturen
• Bereid om gepaste kleding te dragen (schouders en knieën bedekt)

DuurKosten Indonesië
4 weken€ 980,-
8 weken€1.320,-
12 weken€ 1.610,-
16 weken€ 1.880,-
20 weken€ 2.190,-
24 weken€ 2.500,-

* prijswijzigingen voorbehouden, prijzen en koers per 14 november 2016

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je overnacht bij het project waar je samen met andere vrijwilligers in een vrijwilligershuis woont. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers een grote kamer. Er zijn twee eenpersoonskamers beschikbaar. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Afhankelijk van de beschikbaarheid proberen we hier uiteraard rekening mee te houden. Je hebt verder de beschikking over een koud water douche en je hebt toegang tot draadloos internet.

Transport: je wordt van het vliegveld in Den Pasar opgehaald.

Maaltijden: tijdens de lesdagen zijn het ontbijt en het avondeten (Indonesisch eten) inbegrepen.

Coördinatoren: dit project heeft een eigen vrijwilligerscoördinator, dit is iemand van het project zelf. Deze vrijwilligerscoördinator zorgt er voor dat je je thuis voelt en dat je weet wat je moet en kan doen. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project en verblijf.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken op Bali, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Ook ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven op Bali.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je verantwoord vrijwilligerswerk in het buitenland mag doen dien je een VOG te hebben.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij PURE! in Groningen. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij visumverlenging: wil je langer dan zestig dagen vrijwilligerswerk doen op Bali? Dan helpt onze lokale PURE! coördinator je met de visumverlenging wanneer je op Bali bent. De kosten van de verlenging zijn niet inbegrepen.

Indonesische les: tijdens je gehele verblijf is het mogelijk om Indonesische les te volgen bij het project. Overleg dit met je coördinator. De lessen worden alleen georganiseerd bij interesse vanuit de vrijwilligers.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Projectondersteuning PURE!: een fee voor PURE! wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Ticket van en naar Bali
  • Visum voor Indonesië
  • Verklaring van goed gedrag
  • Verplichte reisverzekering
  • Vaccinaties
  • Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het vrijwilligerswerk
  • Eigen kosten voor internet, boodschappen, souvenirs enzovoorts
  • Excursies tijdens je verblijf op Bali

Je kunt elke zaterdag van de maand starten bij het project op Bail. Je wordt opgehaald van het vliegveld en verblijft gedurende het weekend alvast bij het project, op maandag start je met het meewerken op het project. Je projectduur is minimaal vier weken. Mocht het niet lukken om te beginnen op deze startdata, dan gaan we samen kijken naar een oplossing. Het project is flexibel dus meestal kun je dan toch deelnemen.

Je verblijft op Bali in een speciale vrijwilligersaccommodatie, gelegen op loopafstand van het project. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers een grote kamer. Er zijn twee eenpersoonskamers beschikbaar. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Afhankelijk van de beschikbaarheid proberen we hier uiteraard rekening mee te houden.

Je hebt verder de beschikking over een koud-water douche en je hebt toegang tot draadloos internet in de klaslokalen bij het project.

Tijdens de lesdagen (van maandag tot en met donderdag) zijn het ontbijt en avondeten (Indonesisch eten) inbegrepen.

Team
Onze PURE! coördinator staat voor je klaar tijdens je vrijwilligerswerkperiode of stage op Bali. Hij helpt je ook met het verlengen van je visum en beantwoord al je vragen.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!