Blog Sanne “Daar zit ik dan met een stapel boeken over Cambodja en Bali”

Nieuwe blogster Sanne Theunissen (24 jaar): ze vertrekt over ruim een week voor het eerst naar Azië om aan de slag te gaan als vrijwilliger in Cambodja en Bali! In haar koffer neemt ze sowieso een zonnebril mee en kleine kadootjes voor daar. Onderweg luistert ze naar Mumford & Sons en staat open voor alle nieuwe ervaringen. De komende maanden gaat ze reizen en schrijft over haar belevenissen en avonturen aan ons. Lees je mee? 

“Daar zit ik dan met een stapel boeken over Cambodja en Bali….” 

Ik kwam erachter dat veel boeken zijn over mijn reisbestemmingen en allerlei soorten reisgidsen met tips en highlights die je móet zien. Ik wilde graag lezen over de mensen in de deze landen, hun gebruiken, hun geloof, cultuurverschillen. Hiervoor heb ik een kleine zoektocht moeten doen, maar het is gelukt! Daarnaast heb ik het boekje ‘Wanderlust’ gekregen. Dit is een traveljournal met vele inspirerende teksten en ruimte om te schrijven voor, tijdens en na mijn reis. Er staan vragen in die mij aan het denken zetten over de komende reis. Op de foto zie je een van de quotes en pagina’s uit het boekje. Erg leuk en een aanrader!

Nog ruim een week voor mijn vertrek, het aftellen is begonnen…..het is al bijna! Hoe vertrek jij aan je nieuwe reis naar het onbekende? Spanning in mijn lijf over wat me allemaal te wachten staat. Het is lastig te beseffen dat ik straks aan de andere kant van de wereld ben, weg uit mijn vertrouwde omgeving. Wat staat me daar allemaal te wachten? Hoe snel ben ik gewend aan deze andere omgeving en vooral hoe ga ik het vinden? Allemaal vragen die door mijn hoofd spoken maar ook dingen waarnaar ik heel nieuwsgierig ben. Vooral heb ik heel veel zin om te gaan!

Nog een paar kleine dingen regelen die ik allemaal heb gehoord tijdens de voorbereiding dag in Utrecht. Hier heb ik uitleg gekregen over waar Go Pure zich voor inzet. Daarnaast heb ik tijdens deze dag praktische tips gekregen over wat ik moet regelen en hoe ik me het beste kan voorbereiden op wereldburgerschap 🙂

Voor nu ga ik nog even met mijn neus in de boeken als laatste goede voorbereiding. Mijn to do lijst afwerken en mijn backpack inpakken!

Tot snel vanuit mijn eerste bestemming Cambodja!

Liefs Sanne

 


Last minute plekken november/december 2017

Ga met ons mee! Twijfel niet langer, nu de kans om binnen 4 tot 8 weken...

Wat is een omgekeerde cultuurshock? Lees de blog van Nanda: terug in NL

Nanda naar Nederland Om 6:00 de wekker gezet want om 8 uur ga ik samen met...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!