FAQ coronavirus voor toekomstige deelnemers

Update 25 maart 2020

Jullie zullen begrijpen dat het erg hectisch is momenteel. We proberen zoveel mogelijk om zelf in contact te komen met onze vertrekkers. Dit kan soms wat langer duren, omdat we ook druk bezig zijn met onze deelnemers die momenteel allemaal terugkomen/ zijn teruggekomen in Nederland.

We zitten met elkaar in een zeer uitzonderlijke situatie, ook voor ons en hebben we nog niet eerder meegemaakt. De ontwikkelingen zijn onvoorspelbaar en volgen elkaar in rap tempo op. De richtlijnen verschillen per situatie, per deelnemer, per land en per programma.

We nemen contact op met onze vertrekkers en lichten hen in over hun persoonlijke situatie. We kijken dus per individuele situatie hoe we het beste kunnen handelen en of het bijvoorbeeld mogelijk is om de reis om te boeken naar een later moment. Het is dan ook lastig om een algemeen bericht hierover met jullie te delen, omdat elke bestemming weer anders kan zijn. Wel hebben we de meeste gestelde vragen hieronder weergegeven en kan je alvast meer duidelijkheid geven!

FAQ voor vertrekkende deelnemers 

Vertrek in april: gaat mijn geboekte reis door? 

Met iedereen die via Go Pure naar het buitenland zou gaan in april hebben we persoonlijk contact gehad. Voor alle deelnemers voor april geldt helaas dat je reis niet door gaat. De beslissing is het gevolg van  het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken en de vergaande maatregelen die nu wereldwijd worden genomen om verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te voorkomen.

Vertrek in mei: heb je een reservering staan om in mei te vertrekken? 

Ook deze situatie is zeer spannend en hebben we met al onze vertrekkende deelnemers persoonlijk besproken en afspraken staan: alles staat on hold. Het reisadvies van Ministerie van Buitenlandse Zaken, ontwikkelingen in het land van bestemming, restricties vliegtuigmaatschappijen, advies van je school zijn o.a. leidend of je wel of niet kunt gaan. Veiligheid staat altijd bovenaan. Vaak heb je nog even om de ontwikkelingen af te wachten en hebben we 30 dagen voor vertrek staan om samen weer contact te hebben.

Omdat niemand deze situatie had kunnen voorspellen en als onmacht gezien kan worden, bieden we je aan om je reis te verplaatsen en mag je je reserveringskosten (non-refundable) als tegoed tot maximaal 1 jaar naar de oorspronkelijke vertrekdatum meenemen.

Je hebt een reservering staan met vertrekdatum na 1 juni. Gaat mijn reis door?

Dat kunnen we nu nog niet zeggen en hangt af van de o.a. de ontwikkelingen, restricties vliegtuigmaatschappijen, advies vanuit je school als je stagiaire bent, of je henzelf aandurft en plaatselijke situatie. We raden de restricties en ontwikkelingen zelf goed bij te houden en proberen iedereen in april te benaderen om samen te kijken wat voor jou de beste oplossing is.

Heb je annulering ontvangen vanuit je vliegtuigmaatschappij of een no-gon vanuit school? Laat het ons dan ook z.s.m. weten! Ook wij bieden jullie als extra optie aan je programma uit te stellen/verplaatsen en je reserveringskosten (non-refundable) als tegoed mee te nemen tot maximaal 1 jaar naar de oorspronkelijke vertrekdatum.

Heb je plannen voor september 2020 en twijfel je of je moet aanmelden?

Iedereen voor september is welkom te informeren en uit te zoeken wat mogelijk opties zijn voor stage of vrijwilligerswerk. Vooralsnog kan dit gewoon! We volgen continu de ontwikkelingen en houden deze nauwlettend bij. We raden wel aan nog geen ticket te boeken en de reservering pas definitief te maken als er meer zekerheid is en een GO vanuit reisadvies en/of school! Wel kun je je boeking bevestigen als je zeker weten naar het buitenland wil voor het voor jou persoonlijk ook later kan of je al weet dat je je stage ook in februari 2021 mag gaan doen (omwisselen van semester). Dan boeken we kosteloos om en behoud je jouw leuke unieke plek!


Sri Lanka update // covid-19

HOE GAAT HET NU IN SRI LANKA? Hi allemaal, Leuk dat jullie weer mee kijken naar...

Suzanne in Sri Lanka ? Wat beleeft ze allemaal en hoe gaat het nu met haar stage in het ziekenhuis?

Inmiddels is Suzanne alweer een aantal weken in Sri Lanka en beleeft veel! Lezen jullie mee?...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!