Voor alle landen Code Oranje afgegeven; alleen reizen als strikt noodzakelijk is

Hierbij belangrijke berichtgeving op de ontwikkelingen coronavirus, 18 maart

Het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan Nederlanders die zich in het buitenland bevinden luidt om terug te komen naar Nederland. Dat is niet vanwege gezondheidsaspecten, maar vanwege de impact die overheidsmaatregelen kunnen hebben voor Nederlandse reizigers. Voor de reisadviezen betekent dit dat voor alle landen vanaf nu minimaal oranje geldt: alleen reizen als strikt noodzakelijk.

Go Pure volgt de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het actuele reisadvies vind je hier.

Wij adviseren onze deelnemers die nog in het buitenland zijn om het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken z.s.m. op te volgen. De uiteindelijk beslissing om al dan niet op de bestemming te blijven is een eigen beslissing en eigen verantwoordelijkheid.

In ons eerdere berichtgeving gaven we al aan welke mogelijke risico’s dit zal kunnen leiden. Omdat we het belangrijk vinden dat je je hiervan bewust bent, herhalen we deze nogmaals met aanvullende mogelijke risico’s:

  • Mogelijk zullen landen projecten, scholen of instellingen sluiten. Dit kan betekenen dat je (tijdelijk) niet meer naar het project kan gaan. We zullen in overleg kijken wat als alternatief wel mogelijk is. 
  • Overheden over de hele wereld veranderen hun restricties en/of reisbeperkingen momenteel op zeer korte termijn
  • Het is duidelijk dat het de komende weken heel moeilijk zal worden met verwachten meerdere reisverboden en andere beperkingen die overal ter wereld van kracht zal worden: de eerste landen hebben inmiddels hun grenzen voor iedereen gesloten of dit aangekondigd; een zogenoemde ‘lock down’ 
  • Het risico van uitreisverbod: je kunt dan niet het land uit gedurende een termijn. Dit betekent dus dat je niet naar huis kan. 
  • De beschikbaarheid en kwaliteit van de gezondheidszorg in het buitenland en met name Aziatische landen zal anders zijn dan in Nederland.

De situatie is voor iedereen in de wereld onzeker en onvoorspelbaar. Niemand ter wereld heeft ooit eerder zo’n situatie meegemaakt. Duidelijk is dat ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het laat zich lastig voorspellen hoe de situatie zich ontwikkelt en wat de gevolgen daarvan zullen zijn. Ook wij kunnen dit niet voorzien.


Een film over vrijwilligerswerk: De kracht van een lach

Met trots presenteren wij ‘De kracht van een lach’. Prachtige beelden van vrijwilligerswerk in Cambodja. Mede...

PURE! in top 10 meest verantwoorde aanbieders

PURE! Volunteer staat in de top 10 van meest verantwoorde aanbieders van vrijwilligerswerk samengesteld door De Volkskrant...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!