Sanne van Cambodja naar Bali! Lees haar verhaal!

Sanne neemt afscheid in Cambodja na 2 maanden vrijwilligerswerk te hebben verricht met veel plezier. Nu gaat ze naar een 2e project van Go Pure in Bali. Het combineren van verschillende bestemmingen komt veel vaker voor en is leuk voor het ervaren van meerdere plekken en nieuwe ontmoetingen! 

Sanne:

“Tassen gepakt en op naar een ander land. Tussendoor nog met Janne geappt over mijn nieuwe avontuur en pick-up in Bali: fijn dat alles goed geregeld is vanuit Go Pure! Op weg naar airport in Cambodja…En dan vlieg je naar een ander Aziatisch land! Whiii-joehh! Tuurlijk met dubbel gevoel, maar de prachtige avonturen in Cambodja zitten in mijn bagage! Dit is zo leuk aan reizen: straks weer het vliegtuig uitstappen na een paar uurtjes en dan in compleet andere wereld zijn, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe land, nieuwe ervaringen! De reis ging voorspoedig en kwam goed aan in Bali. Nadat ik weer werd opgehaald met naambordje van airport de eerste indrukken van Bali verwerken.

Bali is een eiland dat eigenlijk alles heeft, veel tempels, mooie natuur zoals watervallen, prachtige rijstvelden en heerlijke stranden. In Cambodja woonde ik in een stad, steden hebben ze hier op Bali niet dus dat even wat anders. Ik bedoel hiermee dat er geen hoogbouw is en alle stadjes heel klein zijn, dit geeft ook weer gezelligheid! De Balinese mensen zijn lief en staan altijd voor je klaar, dat geeft ook weer een fijn gevoel.

Nog maar 2 weken en dan zit mijn avontuur als vrijwilliger er alweer op. Hier in Bali ben ik vrijwilliger op een school waar les wordt gegeven aan kinderen met een special need. Daarnaast wordt er ook Engelse les gegeven aan kinderen zonder een special need. 

Het werken met de special need kinderen is heel anders dan met de kinderen in Cambojda. De kinderen in Cambodja hadden en normaal niveau en konden al best een woordje Engels. Voor kinderen met een speciaal need is leren in sommige gevallen al een uitdaging, laat staan in het Engels. Toch blijven de kinderen mij verbazen met wat ze kunnen en leren. Erg mooi om te zien! Daarnaast hebben de kinderen een doorzettingsvermogen waar menig ander nog van kan leren. Je zou maar in een rolstoel zitten en door je beperking lastig kunnen praten maar toch heel slim zijn. Ik vind het dan super mooi om te zien dat dit kind elke dag ijverig zijn huiswerk maakt met lastige rekensommen.

Natuurlijk is er ook nog tijd voor ontspanning in het weekend. Ik ben met vriendinnen van thuis naar Nusa Lembongan geweest, een eiland in de buurt van Bali. Hier hebben we super mooie rotsen en cliffen gezien. Daarnaast gesnorkeld en lekker op het witte strand gelegen. Ik heb de omgeving van Ubud, verkent met de scooter (niet meer elke dag fietsen haha). Ik ben nog naar de rijstvelden en watervallen geweest. De rijstvelden waren adembenemend mooi! 

Ik ga nog even genieten van mijn laatste 2 weken met de kinderen en van Bali. Mijn volgende blog zal vanuit thuis zijn!” 

Liefs Sanne

 


Ontwikkelingen coronavirus

Gezien de huidige ontwikkelingen (15 maart, zondag 17.30 uur) met betrekking tot het tegengaan van de verspreiding...

Terug in Cambodja!

Na 5 jaar afwezigheid was het dan eindelijk zo ver! Afgelopen zomer heb ik weer een...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!