Sanne is aangekomen in Cambodja. Lees snel hoe het met haar gaat!

Sanne is gearriveerd in Cambodja. Lees meer over haar aankomst en het begin van haar reis! 

Ik ben in Cambodja! Joehoe!

Mijn vliegreis verliep goed. Op het vliegveld in Siem Reap heb ik mijn ogen uitgekeken bij de mannen die je visum regelen. Ik gaf mijn paspoort en het antwoord van de 1e man was “money”. Mijn paspoort ging vervolgens langs 10 andere mannetjes in uniform. Er werden veel stempels gezet. Daarna kreeg ik mijn paspoort terug en had ik mijn visum!

Bij de aankomst hal stond de driver van tuktuk voor me klaar. Hij haalde me op en bracht  mij naar het guesthouse. Tijdens de rit kreeg ik de eerste indrukken van het land….overal kleine shops en erg veel tuk tuks! Ik heb wat foto’s toegevoegd voor een sfeer impressie.

Bij het guesthouse werd ik hartelijk en gastvrij ontvangen door Michael en Sary, de locale partner van Go Pure. Heel vriendelijk allemaal. Het bleek dat de andere Nederlandse vrijwilligers een weekendje weg waren en heeft Michael me in de avond een rondleiding gegeven door Siem Reap. In het weekend zijn de andere Nederlandse vrijwilligers teruggekomen en heb ik hen ontmoet. Een leuk gezellig groepje!

In de nieuwe week ben ik begonnen bij mijn project, een school die zich inzet om kinderen een betere toekomst te bieden. Op de fiets naar het project, wat een ervaring! Het project ligt aan een zandweg wat de 2e dag resulteerde in een broek vol modder want het is tenslotte nog altijd regenseizoen hier.

Het project heeft een school waar Engelse les wordt gegeven, een fietsen en motorverhuur kantoor waar je tours kan boeken . En off track, hier maken ze tassen, pennenhoesjes etuis en nog meer van gerecycled materiaal, erg leuk en interessant om te zien! Met de ‘profit’ ervan kan het de school blijven bestaan.

De kindjes en docenten op school zijn erg lief en vriendelijk. Hun Engelse accent is iets waar je erg aan moet wennen en maakt het communiceren soms een beetje lastig. Ze spreken dingen namelijk heel anders uit waardoor handen en voeten nodig zijn om elkaar te begrijpen. Dit gaat echter allemaal vanzelf! Ik merkte al snel dat ik mijn steentje wel kan bijdragen bij dit prachtige project. De docenten stellen me namelijk regelmatig vragen en vragen of ik de kindjes dingen wil leren, erg leuk! De kindjes spreken vaak alleen de Cambodjaanse taal; Khmer waardoor de docenten me helpen om de kinderen dingen uit te leggen.

Op de foto’s is de school te zien zodat jullie een indruk krijgen hoe het eruit ziet. De kinderen hebben eigenlijk ‘buiten’ les in een soort bamboe overkapping. Ik heb het erg naar mijn zin in Cambodja en op het project!

In het weekend heb ik al een aantal leuke tripjes gedaan met de andere vrijwilligers. Zoals het bezoeken van tempels. Een speciale tempel was die midden in de jungle waar de natuur de tempel heeft overgenomen, dit is ook te zien op de foto. Het gebaar wat we op die foto maken wordt hier dagelijks in Cambodja gebruikt als een soort dank en een groet. Daarnaast hebben we een quadtour gemaakt bij zonsondergang op het platteland van Siem Reap. Erg gaaf! En nu? Nu is het vrijdagavond en gaan we met de groep gezellig tappas eten. En dit weekend….dit weekend gaan we Battambang ontdekken met elkaar….! Ben benieuwd!

Tot snel, Sanne 


Sanne van Cambodja naar Bali! Lees haar verhaal!

Sanne neemt afscheid in Cambodja na 2 maanden vrijwilligerswerk te hebben verricht met veel plezier. Nu gaat...

Blog van Nanda: op avontuur in Nepal!

Geschreven door onze Adventure Blogger: Nanda. Op avontuur! Jahoor daar zit ik dan, eindelijk in het...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!