Suzanne in Sri Lanka ? Wat beleeft ze allemaal en hoe gaat het nu met haar stage in het ziekenhuis?

Inmiddels is Suzanne alweer een aantal weken in Sri Lanka en beleeft veel! Lezen jullie mee? Wat beleeft ze allemaal en hoe gaat het nu met haar stage in het ziekenhuis? 

Jeetje, ik weet niet eens waar ik moet beginnen met mijn verhaal aan jullie!? De afgelopen weken ben ik zo druk geweest met leuke, spannende en gave dingen. Ook was ik heel veel op het strand te vinden, want het weer begint goed te worden en het zonnetje laat zich meer en meer zien!

En op het strand onderneem ik allemaal activiteiten. Ik ben vorig weekend begonnen met mijn duiklessen om mijn PADI diving course te behalen! Dit is echt super gaaf en zo mooi onderwater, maar tegelijkertijd ook een beetje eng omdat we onder water allemaal opdrachten moeten uitvoeren. Naast het duiken heb ik ook gesnorkeld met schildpadden. Heel gaaf!

Ook heb ik een aantal keer gesurft, Sri Lanka is perfect om te surfen en je kunt overal turfborden huren.  Het is onderhand ook een beetje mijn sport geworden om iedere keer een nóg mooier strand te vinden :)! Het strand Lonely beach vlakbij Tangalle was toch echt het mooiste tot nu toe. En ook Jungle beach komt in de buurt en is maar 5 km van het volunteerhuis!

Oh, en dan de treinreis! Naast het zuiden en het strand heb ik ook een van de mooiste treinreizen ter wereld gemaakt en op safari geweest. Ik heb de Little Adamspeak beklommen en theeplantages bezocht. Het leek tijdens deze tripjes wel alsof ik weer in een compleet ander land was.

Inmiddels zijn er een aantal franse meiden aangekomen in het volunteerhuis. Samen maken we weekendtrapjes en gaan we na werk surfen met z’n allen of ergens een mooie zonsondergang bekijken. Het is super fijn en gezellig andere internationale studenten te ontmoeten!

Dit is vooral ook fijn omdat ik met hen over mijn werkervaringen kan praten en door leuke dingen te doen het weer los kan laten. Ik heb ook al een yoga lesje gehad, erg ontspannend maar ook spierpijn de dag erna! De stage is soms best wel heftig, dingen gebeuren hier zo totaal anders dan in Nederland. Vooral de pijnstilling is hier anders, de juiste medicatie is niet altijd beschikbaar en vrouwen leiden veel pijn. Ik vind dit moeilijk om te zien, maar tegelijkertijd leer ik er ook zoveel van. Ik ben  in de labourroom begonnen en dit vind ik echt heel leuk! Alles gaat soms nog wel met handen en voeten, maar ik begrijp de verzorgende steeds beter.

De komende vier weken zijn eigenlijk al helemaal volgepland met allemaal leuke dingen. Hierna is het gewoon alweer over: bizar wat ik allemaal al heb gedaan en gezien in korte tijd!

Time flies when you[re having fun!

Liefs Suzanne


What to do in Kathmandu?!

Katmandu, de op 1400 meter in een vallei gelegen hoofdstad van het prachtige Nepal. De meer...

Keuzecollege

Examens gehaald en gekozen voor een tussenjaar? Dan is er veel om rekening mee te houden....

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!