Communicatie stage

Bali, Cambodja, Nepal

Als student communicatie kun je stagelopen via Pure Volunteer in Cambodja, Nepal of op Bali.

Bali: Pure werkt samen met haar partner op Bali samen met verschillende professionele bedrijven die zich richten op marketing, communicatie, management en in het ruimste zin van ondernemen. Wij matchen jou met een bedrijf na ontvangst van je Engelse CV en je wensen wat betreft een type stage. De meest bedrijven op Bali zijn op zoek naar stagiaires voor 16-20 weken. Je werkt intensief mee en draagt veel verantwoordelijkheid.

Cambodja & Nepal: Diverse projecten in Cambodja en Nepal zijn op zoek naar gespecialiseerde stagiaires op het gebied van communicatie en fondsenwerving. Onze partnerprojecten zijn vaak afhankelijk van donaties en sponsoren. Als stagiair op het gebied van communicatie en fondsenwerving help je de projecten om hun programma’s en activiteiten beter op de kaart zetten. Ook zul je meewerken aan de organisatie zoals het schrijven van nieuwsbrieven of verbeteren van interne communicatie.

Voorwaarden:
Voor alle communicatie stages gelden de volgende voorwaarden.

 • Je volgt een HBO opleiding in de richting van Marketing, Communicatie of Bedrijfskunde
 • Je spreekt en schrijft voldoende Engels
 • Je bent pro-actief, respectvol en sociaal ingesteld om nieuwe klanten te benaderen en in omgang met collega’s om marketing, communicatie en/of bedrijfskundige activiteiten uit te zetten
 • Je bent zelfstandig en lijkt je een uitdaging om in een andere cultuur te werken
 • Je kunt voor vertrek een VOG overleggen (als organisatie kunnen wij deze gratis voor je aanvragen)

We hebben voor veel stages een stagebeschrijving, omdat het per bestemming verschillend kan zijn. Deze mag je altijd vrijblijvend bij ons opvragen.

Een korte beschrijving werkzaamheden:

Bali: Je helpt mee met de social media, het verbeteren van communicatie kanalen, brochures, promotie materiaal ontwikkelingen en het benaderen van klanten. De bedrijven op Bali verwachten een grote mate van verantwoording. Voor alle werkzaamheden geldt dat je samenwerkt met een team van lokale medewerkers.

Cambodja & Nepal: Als stagiair communicatie en fondsenwerving op een lokaal project kun je ingezet worden om bijvoorbeeld:

 • de communicatie kanalen van het project te optimaliseren. Denk hierbij aan de website, social media, brochures en ander promotie materiaal.
 • zowel in Cambodja als Nepal als daarbuiten onderzoek te doen naar nieuwe promotie mogelijkheden voor de naamsbekendheid van het project en het aantrekken van nieuwe donateurs en sponsoren.
 • activiteiten op te zetten om oud-vrijwilligers en bezoekers betrokken te houden bij het project.

Daarnaast vinden de projecten het vaak fijn als je ook een aantal uurtjes per dag meedraait op het project.

Je zult wel begrijpen dat op elke bestemming de accommodatie en stage anders geregeld is.

Wil je indicatie van de totale kosten voor een stagiaire naar deze bestemming? Bij kostenoverzicht kun je de totale prijzen zien. Ben je stagiaire dan rekenen we een kleine meerprijs voor de extra benodigde begeleiding die ook zo vermeld wordt bij de totale kostenoverzicht en kan als uitgangspunt worden genomen als totale kosten indicatie voor een stagiaire. Kijk goed naar de verschillen wat inclusief de prijs is (voor bijvoorbeeld Bali geldt alle maaltijden inclusief).

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visa koste
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Het beste is om een paar dagen voor je stage al aan te komen op je plaats van bestemming om zo even te settelen.

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid. De stageperiodes startende vanaf september en februari zijn altijd erg druk. Wanneer je wilt starten in deze periodes, meld je dan zo snel mogelijk aan.

 

De accommodatie verschilt per bestemming. Wij bieden je opties voor je accommodatie als we je bestemming en bedrijf/project plaatsing weten.

Zo verblijf je in Cambodja in een guesthouse met anderen in een single kamer en heb je in Bali verschillende mogelijkheden, een studentenhuis met andere Nederlandser of een kamer bij het project zelf. Eerst matchen wij je met een project/bedrijf daarna regelen we in overleg je accommodatie. In Nepal verblijf je altijd in een gastgezin: een betere culturele ervaring is er niet!


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!