Fysiotherapie minor stage

Sri Lanka

In Sri Lanka zijn meerdere mogelijkheden en doelgroepen mogelijk. Combineren kan ook heel goed! De stage is geschikt voor minoren of oriëntatie. Stages van zes maanden zijn helaas minder geschikt voor deze plek.

Bij onze lokale partner is een fysiotherapie gedeelte. Ze noemen dit een praktijk, maar het is niet te vergelijken met een praktijk zoals wij die voor ons zien. Hier worden patiënten van uit het ziekenhuis doorverwijzen om te revalideren. In samenwerking met de arts worden ze hier behandeld. Je werkt zelfstandig, maar in overleg met de arts. Vele studenten gingen je voor en zijn erg enthousiast over deze stage. Uiteraard moet je wennen aan de manier van werken in een land als Sri Lanka maar vaak mag je ook mee naar het ziekenhuis en proberen lokale bevolking een echte leer plek van je stage te maken. Heb je meer interesse in deze stage: vraag vrijblijvend stagevacature op!

Vindt je het leuker om met een doelgroep als kinderen en jongeren met beperking te werken? Dan is de dagopvang voor kinderen en jongeren met een beperking wellicht geschikt voor je. De kinderen waar jij mee werkt zijn zeer jonge kinderen met neurologische aandoeningen. Als stagiair loop je mee met de lokale fysiotherapeut en zijn assistent. Je kunt dus veel leren van de manier van werken in een ontwikkelingsland. Daarnaast kun je jouw kennis overbrengen op de lokale fysiotherapeut.

Je werkt op het project en je gaat op huisbezoeken. Tijdens deze bezoeken is een ergotherapeut ook zeer welkom! Het is goed dat je je gaat verdiepen in kleine kinderen met centraal neurologische aandoeningen en kinderen met autisme. Een goede voorbereiding is noodzakelijk!

Ouderenhuis: In een ouderencentrum in Galle is hulp nodig van fysiotherapeuten & ergotherapeuten. In dit ouderenhuis worden ouderen opgevangen die geen familie hebben die voor hun kan zorgen. In het tehuis krijgen ze onderdak, eten en basis zorg. Vrijwilligers van Pure zorgen voor de extra aandacht en activiteiten. De stage combineer je vaak met fysiotherapie praktijk bij de lokale partner.

Er is er een fysiotherapie programma opgezet voor de bewoners om hun lichamelijke conditie op peil te houden. Ook zijn er dossiers aangelegd per bewoner met daarin de belangrijkste kenmerken en achtergrond. Als stagiair werk je deze dossiers uit, doe je oefeningen met de ouderen, ontwikkel je oefeningen en behandelingen en geef je training aan de lokale medewerkers.

Let op: er zijn geen vaste fysiotherapeuten die Nederlandse stagiaires kunnen bijstaan met oefeningen en onderzoeken! Zij hebben hiervoor niet het niveau en kennis zoals wij in Nederland. Dit moet vanuit je opleiding gebeuren of je doet een minor gerelateerd aan fysiotherapie.

Voorwaarden.
Jij bent:

 • Minimaal 4 weken beschikbaar
 • Minimaal 20 jaar oud, bij voorkeur 3e of 4e jaars student
 • Student Fysiotherapie of Ergotherapie
 • Je bent bereid om je vooraf goed voor te bereiden en te leren over de doelgroep: centraal neurologische aandoeningen en autisme.
 • Geïnteresseerd en respectvol naar andere culturen
 • Opzetten van dossiers & behandelmethodes : Alle patiënten dossiers bij het special needs centrum moeten worden geupdate!
 • Training van lokaal personeel en vrijwilligers
 • Behandelingen geven
 • Bewegingsoefeningen doen
 • Uitstapjes organiseren
 • Huisbezoeken brengen
DuurSri Lanka
4 wk €1150,-
8 wk €1840-
12 wk €2520,-

Voor Sri Lanka geldt unieke kostenoverzicht: alle maaltijden zijn inbegrepen bij de prijs.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Er zijn nette kamers met een eigen badkamer. Je deelt de kamer met een mede stagiaire of vrijwilliger. De kamer beschikt over koud water en een ventilator. Er zijn mogelijkheden om je eigen was te doen en er is een gemeenschappelijke ruimte voor de maaltijden en gezelligheid.

Maaltijden: alle maaltijden zijn inbegrepen: ontbijt, lunch en avondeten. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet met zowel Westers als lokaal eten. Als lunch en s’ avonds is er een Sri Lankaans buffet, bestaande uit voornamelijk rijst en curries. Af en toe wordt er een pasta avond of een barbecue avond gehouden. Water en frisdrank zijn te koop in de accommodatie.

Internet: de accommodatie beschikt over draadloos internet. Zo is het mogelijk om contact te onderhouden met het thuisfront. Echter, houd er rekening mee dat de WiFi soms wel en soms niet werkt. Dat is normaal in een ontwikkelingsland.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Colombo. Dit ligt op ruim twee uur rijden van de accommodatie. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Heb je ook een drop-off nodig bij vertrek, dan kan dit tegen betaling worden geregeld door de vrijwilligerscoördinator. Je kunt ook met het openbaar vervoer terugreizen naar het vliegveld.

Het transport van en naar de projecten is voor eigen rekening. Dit is afhankelijk van je plaatsing, maar houd rekening met ongeveer 15 euro per week aan kosten.

Vrijwilligerscoördinator: Janaka is onze vrijwilligerscoördinator in Sri Lanka. Hij staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Hij spreekt vloeiend Engels. In een van de eerste dagen verzorgt hij een introductie en hij stelt je voor bij het project waar je aan de slag gaat. Janaka is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken op Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven op Sri Lanka als je dit gaat doen.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende stagiaires of vrijwilligers. Deze worden vaak per kwartaal gehouden centraal in Nederland op een zaterdag. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Pure Volunteer: een fee voor Pure Volunteer wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking.

Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en stagiaires en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:
• Vliegtickets van en naar Sri Lanka
• Verplichte reisverzekering
• Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) die je via ons gratis kan aanvragen
• Visum voor Sri Lanka
• Vaccinaties
• Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
• Transport van en naar de projecten
• Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
• Excursies

* Let op: de prijs kan enigszins wijzigen door koerswisselingen, maar dit geeft een goede indicatie van de kosten.
** Langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.

Je kunt elke dag starten bij het project op Sri Lanka, maar vaak begin op een maandag. Je wordt opgehaald van het vliegveld (het vliegveld ligt op een afstand van twee uur rijden van je project) en verblijft gedurende het weekend alvast in de vrijwilligersaccommodatie. Op maandag start je vaak met het meewerken op het project. Je projectduur is minimaal vier weken.

 

Tijdens je werk bij het project in Sri Lanka overnacht je in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Het vrijwilligershuis is te vergelijken met een guesthouse, want je overnacht in een mooie ruime kamer met een eigen badkamer, samen met een andere vrijwilliger. In totaal zijn er elf kamers beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen kamer te reserveren bij beschikbaarheid.

De kamers hebben een eigen badkamer, maar er is helaas meestal geen warm water. Dat is even wennen, maar door de warmte is een koude douche ook erg prettig!

De kamers worden elke week verschoond en je kunt je eigen was doen bij de accommodatie. Hiervoor zijn middelen aanwezig. Wil je het laten wassen, dan kan dat ook tegen betaling.

De maaltijden worden dagelijks verzorgd door de familie van onze coördinator. Elke ochtend is er een ontbijtbuffet (Westers en lokaal), s’ middags staat er een lokaal buffet voor je klaar als je terug komt van je ochtendproject en in de avond zijn er steeds wisselende gerechten. De maaltijden zijn heerlijk, zeker als je van rijst en Aziatisch eten houdt! De hele dag is er ook brood en beleg aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Water en frisdrank is te koop in de accommodatie. Je eet gezellig met elkaar aan een grote tafel in de gemeenschappelijke buitenruimte.

Team
In Sri Lanka word je opgevangen door onze vrijwilligerscoördinator Janaka de Silva en zijn vrouw Manel. Janaka is onze lokale coördinator. Hij spreekt goed Engels en is 24 uur per dag voor je bereikbaar bij problemen. Hij heeft jarenlange ervaring met projecten en vrijwilligers.

Je logeert bij Janaka en zijn familie tijdens je verblijf. Zij staan allen voor je klaar.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!