It is said there is never a day in Bali without a ceremony

Journalistiek stage

Bali

Journalistiek studenten kunnen op het prachtige Indonesische eiland Bali stage lopen bij een tijdschrift dat zich richt op de authentieke cultuur van Bali. Het tijdschrift toont het echte leven zoals dat tot aan de dag van vandaag nog steeds plaatsvindt achter soms gesloten deuren. Een interessante ervaring!

Pure Volunteer werkt samen met een professioneel stagebureau op Bali dat zorg draagt voor je plaatsing en passende accommodatie in de buurt van het project.

Voor de journalistiek stage op Bali voldoe je aan de volgende voorwaarden. Jij:

 • volgt een HBO opleiding journalistiek of hebt een achtergrond in digitale of geprinte media.
 • loopt stage voor minimaal 15-20 weken.
 • hebt interesse in social media.
 • bent pro-actief en avontuurlijk.
 • spreekt en schrijft goed Engels.
 • hebt ervaring met editing programma’s.

Tijdens deze interessante stage ben je verantwoordelijk voor het implementeren van een social media plan, het schrijven van teksten over Bali, innovatieve marketing strategieën implementeren en het tijdschrift uitwerken in lay-out. Als stagiaire krijg je van het bedrijfje voldoende ruimte om zelf het echte Bali te ontdekken en deze verhalen in het tijdschrift te verwerken. Het bedrijfje is gevestigd in Ubud.

Kostenoverzicht geeft je een indicatie
voor deze stage zul je accommodatie ter plaatse betalen voor kamer in studentenkamer

De kosten voor het programma zijn inclusief project plaatsing, begeleiding voor vertrek, reispakket en 24/7 contact persoon en stagecoördinator op de plaats van bestemming.

Het aanbod in accommodatie inclusief of exclusief maaltijden verschilt per bestemming en per bedrijf of project. Dit is een indicatie. Bijv. Houd rekening met 250-350 euro kosten per maand voor accommodatie op Bali en deze zul je rechtstreeks aan eigenaar van je studeerkamer betalen. Deze worden dan ook in mindering gebracht van totale kosten indicatie uit het overzicht. 

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Aankomst voor een journalistiek stage op Bali is altijd rond paar dagen voor de start van je stage. Wanneer je stage begint op maandag, raden we je aan om uiterlijk op de woensdag ervoor te arriveren. Je wordt van het vliegveld opgehaald en krijgt een korte introductie. Daarna heb je even de tijd om te settelen, uit te slapen van je jetlag en je nieuwe leefomgeving te leren kennen.

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid. De stageperiodes startende vanaf september en februari zijn altijd erg druk. Wanneer je wilt starten in deze periodes, meld je dan zo snel mogelijk aan.

 

De accommodatie verschilt per bestemming. Wij bieden je opties voor je accommodatie als we je bestemming en bedrijf/project plaatsing weten. Voor deze stage krijg je een aanbod van een kamer in studentenhuis met andere Nederlandse of internationale  stagiaires.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!