Stage lopen op Bali

Toerisme, Marketing of Sales stage

Bali
Op zoek naar een stage gericht op duurzaamheid? Aan de slag gaan als stagiaire op het prachtige Indonesische eiland Bali is een ervaring om nooit te vergeten. Pure werkt samen met een professioneel stagebureau op Bali dat zorg draagt voor je plaatsing en je helpt bij het vinden van passende accommodatie in de buurt van je stageproject.

Voor alle Toerisme, Marketing & Sales stages op Bali gelden de volgende voorwaarden. Je:

 • volgt een HBO opleiding in de richting Toerisme (TIO), Marketing of Bedrijfskunde
 • spreekt en schrijft goed Engels
 • bent pro-actief en sociaal ingesteld om nieuwe klanten te benaderen en marketingactiviteiten uit te zetten

De meest bedrijven op Bali zijn op zoek naar stagiaires voor minimaal 12 weken. Je werkt intensief mee en draagt veel verantwoordelijkheid.

We hebben samenwerking met o.a. Tio Hogeschool Nederland en staan vaak ook op de beurs hiervoor.

Op het gebied van Marketing & Sales bieden wij momenteel de volgende stage mogelijkheden:

 • Toerisme Stage bij een erg leuk reisbureau in Bali met oog op duurzame reizen (met ook afdelingen in Malaise). Voor de functie beschrijving mag je een bericht sturen naar ons! We hebben voor deze stage al enkele TIO studenten of gelijkwaardig gematched.
 • Marketing stage bij een lokaal reisbureau in Denpasar dat avontuurlijke en culturele reizen door Indonesië organiseert. Het bedrijf wil grotere voet zetten op de Europese markt. Aan de student de taak dit te realiseren. Je werkt aan gerichte marketing activiteiten, bedenkt sales promoties, verbetert de interne processen en analyseert en verbetert de klanttevredenheid.
 • Marketing/Sales stage bij een bedrijf in zuid-Bali dat handgemaakte meubels maakt en exporteert over de hele wereld. Als stagiaire bedenk je nieuwe marketing activiteiten die aansluiten bij de markt, bezoek je bedrijven op Bali om hier de verkoop te stimuleren en doe je marktonderzoek naar nieuwe afzetmarkten.
 • Marketing of Sales stage bij een internationale expediteur in Gianyar die grote verschepingen regelt van en naar Bali. Het bedrijf heeft ook een eigen trading afdeling dat goederen in- en verkoopt over de hele wereld. Als marketing stagiaire ga je aan de slag met het binnenhalen van nieuwe klanten, opzetten van nieuwe campagnes en het analyseren en verbeteren van het huidige beleid. Als sales stagiaire werk je met het bestaande klantenbestand. Je assisteert in het verzorgen van de verschepingen en probeer je nieuwe sales binnen te halen voor de afdeling trading. Ook hier zal het huidige beleid geanalyseerd en verbeterd moeten worden.
 • Marketing/Sales stage bij een bedrijf in Denpasar dat sport en adventure activiteiten biedt aan toeristen, bedrijven en instellingen. Denk aan raften, mountain biken, outdoor camping etc. Als stagiaire houd je je bezig met de marketing en sales van de sportactiviteiten, onderzoek en optimaliseer je de bestaande sportactiviteiten, nieuwe sportactiviteiten en de mogelijkheden voor nieuwe afzetmarkten.
Verschillen per bestemming
zie kostenoverzicht voor indicatie

De bemiddelingskosten voor het programma zijn inclusief project plaatsing, begeleiding voor vertrek, reispakket en 24/7  contact persoon en stagecoördinator op de plaats van bestemming.

Het aanbod in accommodatie inclusief of exclusief maaltijden verschilt per bestemming en per bedrijf of project.  Houd rekening met 250-350 euro kosten per maand voor accommodatie op Bali (dit dien je zelf te betalen en komt in mindering van indicatie bedrag) 

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Aankomst voor een toerisme stage of marketing/sales stage op Bali is altijd paar dagen voor de start van het project. Wanneer je project begint op maandag, raden we je aan om uiterlijk op de woensdag ervoor te arriveren. Op deze manier kan je acclimatiseren .

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid. De stageperiodes startende vanaf september, februari en mei zijn altijd erg druk. Wanneer je wilt starten in deze periodes, meld je dan zo snel mogelijk aan.

Je verblijft in een studentenhuis in de buurt van het project/bedrijf. Nadat je geplaatst bent op een project bekijken we wat het beste past bij de locatie.

Reken op 250-300 euro kosten per maand voor accommodatie. De kosten van de accommodatie betaal je maandelijks zelf en direct aan de betreffende huisbaas van het appartement.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!