Medische of Verpleegkunde stage

Sri Lanka

Je loopt stage in een ziekenhuis. In het lokale ziekenhuis in het zuiden van Sri Lanka kun je helpen op verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Zo kun je helpen en handelingen verrichten onder begeleiding op de kraamafdeling van het ziekenhuis of bijwonen van Neurologische operaties.

Voorwaarden
Voor alle verpleegkunde stages in Sri Lanka gelden de volgende voorwaarden. Je:

  • studeert Verpleegkunde / Tandheelkunde / Verloskunde of Geneeskunde
  • spreekt goed Engels
  • Pro-actief
  • Minimaal 18 jaar oud

Sri Lanka: Je werkt mee met de lokale medewerkers, mag meehelpen in ander cultuur en deelt je kennis met elkaar. Er zijn mogelijkheden als verpleegkundige maar ook als co-schapper of farmaceut, psycholoog, sociaal werker en fysiotherapeut.

Afhankelijk van je studierichting en wens van afdeling ontvang je van tevoren overzicht van passende werkzaamheden/ projectplaatsing.

Inmiddels hebben al meerdere studenten dit programma doorlopen en als zeer leerzaam ervaren!

Aantal wekenKosten Sri Lanka
6 weken€ 1870,-
8 weken€ 2090,-
12 weken€ 2750,-

* Let op: de prijs kan enigzins wijzigen door koerswisselingen, maar dit geeft een goede indicatie van de kosten.
** Langer stage lopen? Dat kan! Wij maken dan een prijs op aanvraag voor je.
*** Exclusief de kosten voor accommodatie. De prijs bevat enkel de plaatsingskosten.

Wil je indicatie van de totale kosten voor een stagiaire naar deze bestemming? Bij kostenoverzicht kun je de totale prijzen zien voor een vrijwilliger. Ben je stagiaire dan rekenen we een meerprijs voor de extra benodigde begeleiding die ook zo vermeld wordt bij de totale kostenoverzicht en kan als uitgangspunt worden genomen als totale kosten indicatie voor deze stage. Kijk goed naar de verschillen wat inclusief de prijs is (voor bijvoorbeeld Sri Lanka geldt alle maaltijden inclusief).

Accommodatie: je verblijft bij onze locale partner in de buurt van het ziekenhuis. Je wordt samen met één of meerdere vrijwilligers op een kamer geplaatst.
Het is ook mogelijk om tegen een meerprijs in een eigen kamer te verblijven. Neem hierover persoonlijk contact met ons op.

Maaltijden: alle maaltijden zijn inclusief.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage.
Gebruik van openbaar vervoer naar het ziekenhuis is voor eigen rekening. Veelal gebruik je hier de tuktuk voor, waardoor de kosten laag zijn.

Stagescoördinator: onze lokale partner staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Hij spreekt vloeiend Engels. Hij verzorgt de begeleiding in het ziekenhuis en hij stelt je voor bij het ziekenhuis waar je aan de slag gaat. In het ziekenhuis wordt e begeleidt door een lokale arts/verpleegkundige. Onze lokale partner is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je stage.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het ziekenhuis: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het ziekenhuis. Zij gebruiken dit voor onderzoek en materiaal.

Projectondersteuning Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

 

Wanneer je stage begint op maandag, raden we je aan om uiterlijk op de woensdag ervoor te arriveren. Je wordt van het vliegveld opgehaald door onze eigen PURE! coördinator  en krijgt een korte introductie. Daarna heb je 4 dagen de tijd om te settelen, uit te slapen van je jetlag en je nieuwe leefomgeving te leren kennen.

Neem contact met ons op voor beschikbaarheid. De stageperiodes startende vanaf september en februari zijn altijd erg druk. Wanneer je wilt starten in deze periodes, meld je dan zo snel mogelijk aan.

 

Bali: Je verblijft in een appartement naar keuze in de buurt van het project. Nadat je geplaatst bent op een project overlegd onze PURE! coördinator Jasper welke accommodatie het meest geschikt is. Je kunt kiezen uit appartementen met diverse faciliteiten. Van budget tot luxe, van ventilator tot airconditioner en van balkonnetje tot zwembad.

Reken op 150-300 euro kosten per maand voor accommodatie. De kosten van de accommodatie betaal je maandelijks zelf en direct aan de betreffende huisbaas van het appartement.

Nepal: Tijdens je verblijf in Nepal verblijf je bij gastgezinnen in de buurt van je project. We werken momenteel met drie gastgezinnen. Je wordt nooit alleen bij een gastgezin geplaatst maar altijd met minimaal één andere vrijwilliger.

De gastgezinnen zijn allemaal op maximaal 30 minuten loopafstand van de projecten in Thali, een buitenwijk van Kathmandu. Je kunt naar je project lopen maar ook fietsen of met het openbaar vervoer. Onze coördinator en het gastgezin helpt je graag met de mogelijkheden.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!