Pedagogiek stage

Bali, Cambodja, Nepal, Sri Lanka

Pure Volunteer biedt in Azië verschillende stagemogelijkheden aan voor Pedagogiek studenten. Het vak pedagogie is nog niet zo bekend als in de westerse wereld. Sinds enkele jaren zijn onze lokale partners erg geïnteresseerd in pedagogiek studenten en kunnen wij meerwaarde bieden op onze projecten. Er is een leuke speciaal programma ontwikkeld voor onze bestemmingen Cambodja en Sri Lanka. Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Zowel meeloopstages als afstudeeronderzoeken mogelijk.

Voorwaarden
Jij bent:

 • Minimaal 18 jaar
 • Bij voorkeur 3e of 4e jaars student
 • Minimaal 4 weken beschikbaar
 • Je volgt een relevante opleiding (Pedagogiek)
 • Enthousiast, flexibel, zelfstandig en gemotiveerd
 • Geïnteresseerd in andere culturen en reiservaring is een pré
 • Bereid gepaste kleding te dragen (schouders en knieën altijd bedekt)
 • In staat om je  goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal
 • Je kan een VOG voor start overleggen (via onze organisatie gratis aan te vragen)

 

Als pedagogiek stagiaire kun je meedraaien met de lokale leraren op een school in een kleine community. Jouw kennis helpt de lokale leraren in hun omgang met en ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast kunnen jouw werkzaamheden invulling geven aan gezinscoaching of opvoedingsvraagstukken gericht op de ontwikkeling van het kind. Samen met een lokale begeleider of andere stagiair kun je een lesprogramma opzetten of bijvoorbeeld workshops organiseren.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij buurthuizen en dagopvangen (straatkinderen/ special needs kinderen) waar onderwijs wordt gegeven. Ook is het mogelijk om een naast de werkzaamheden een (afstudeer)onderzoek uit te voeren.

In Sri Lanka hebben we een leuk speciaal programma opgezet waarbij je in aantal weken (max 12 weken) een programma doorloopt van jong naar oud. Inmiddels is het programma gestart en zijn de eerste deelnemers erg enthousiast. Je start bij basisschool kinderen en ervaart verschillen hierin. Zo bezoek je meerdere scholen en ziet verschillende ontwikkelingen. Daarna ga je naar de oudere kinderen en jong volwassenen. Ook ga je Engelse les geven aan zuster studenten van je eigen leeftijd. Je komt dus in contact met leeftijdsgenoten en wisselt ervaringen uit. Ook zul je onder begeleiding huisbezoeken gaan doen zodat je ook echt de lokale bevolking ontmoet. Uiteindelijk richt je je op ouderen en het opvangcentrum waar je ervaart hoe het hier gaat anders dan in Nederland. Op verzoek kunnen we kijken wat passend is voor je opleiding en programma aanpassen. Vraag zeker naar de mogelijkheden.

In Cambodja staat pedagogiek in de kinderschoenen en is je kennis zeer welkom bij onze projecten. Je kunt van waarde zijn bij opzetten van ontwikkelprogramma’s bij projecten. Voor je start ontvang je van ons een uitgebreide projectplaatsing, zodat je vooraf goed weet wat je rol is en gaat doen.

Pedagogische kennis delen en op te starten als:

 • Opzetten van lesprogramma’s
 • Organiseren van workshops
 • Voorlichting geven aan lokale docenten over pedagogie
 • Kinderen met leerachterstanden of problemen thuis extra begeleiding bieden
 • Organiseren van leuke activiteiten voor de kinderen
 • Meelopen met een social worker
 • Inzicht krijgen in gezinssituatie Azië
 • Pedagogisch werkplan schrijven
 • Het geven van didactische ondersteuning aan kinderen (met gedragsproblemen) zowel in een groep als in een één op één situatie.
Kosten verschillen per bestemming.
zie kostenoverzicht

** Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

De bemiddelingskosten voor het programma zijn inclusief project plaatsing, begeleiding voor vertrek, reispakket, accommodatie en 24/7 contactpersoon en stagecoördinator op de plaats van bestemming.

Het aanbod met accommodatie inclusief of exclusief maaltijden verschilt per bestemming. 

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket
 2. Verplichte reis- annuleringsverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

De startdata verschillen per land, maar kan vaak op de gewenste datum.

We halen je op van airport en op elke bestemming start je dan met een welkom. We stemmen van tevoren met jou af wanneer je aankomt en of het mogelijk is. Hou in de gaten dat feb/mrt en sept erg gewilde startperiodes zijn en wij beperkte plekken hebben.

Tijdens je stage in Azië verblijf je samen met andere stagiaires en vrijwilligers in een guesthouse, vrijwilligershuis, studentenhuis of gastgezin.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!