Voeding en Diëtiek stage

Bali, Cambodja, Nepal, Sri Lanka

Voor voeding en diëtiek studenten zijn er mogelijkheden in Nepal, Cambodja, Sri Lanka en Indonesië.  Na een persoonlijk gesprek kijken we waar de beste mogelijkheden liggen voor jou! Voor je begint ontvang je eerst een plaatsingsvoorstel. Gewilde locatie is Cambodja en Bali.

Actuele onderwerpen zijn:

 • Gezondheid & Hygiëne workshops
 • Voeding in ontwikkelingslanden – farming
 • Genoeg water drinken! Het belang van schoon water.
 • Werken in locale bakkerij project voor ontwikkeling van jongeren

Tijdens een stage voeding en diëtetiek houd je je bezig met een andere cultuur te leren kennen en hun kennis bijbrengen binnen hun eigen leefwereld over gezonde voeding, het gebruik van schoon drinkwater en hygiëne. Daarnaast zijn er ontwikkelingsprojecten die zich bezig houden met lessen “normen en waarden”. Bij deze ontwikkelingsprojecten speel je een rol in het opzetten van een BMI-programma, zodat de gezondheid van alle kinderen wordt bijgehouden. Ook het adviseren en meewerken binnen een lunchprogramma bij een project is heel goed mogelijk.  Het is ook mogelijk om een onderzoek te doen en adviezen te geven naast je meewerkstage. Echter, dit zijn voorbeelden van werkzaamheden. Binnen elke stage kan dit weer anders zijn. Je ontvangt van tevoren een voorstel van een stagebedrijf met werkzaamheden en activiteiten.

Nepal: Bakkerij project met jongeren

Cambodja & Indonesië : community projecten; projecten waarbij kinderen naar school gaan, jongeren vaak een Young Adult Programma volgen en naaiatelier voor vrouwen is. Ook wordt aandacht geschonken aan gezonde voeding, verbouwen van eigen producten, kunst en sport, plastic waste initiatieven. Erg leuk om onderdeel van te zijn en je bijdragen te leveren. Je ontvangt altijd een plaatsingsvoorstel voor je beslist met ons op stage te gaan.

Verschillen per bestemming
zie kostenoverzicht

* Exclusief de kosten voor accommodatie. De prijs bevat enkel de plaatsingskosten via onze stage partner: Go Stage.
Wil je indicatie van de totale kosten voor een stagiaire naar een van onze bestemmingen? Bij kostenoverzicht kun je de totale prijzen hiervan terugzien. Kijk goed naar de verschillen wat inclusief de prijs is (voor bijvoorbeeld Bali geldt alle maaltijden inclusief en wat niet). Omdat we in verschillende landen werken, zijn prijzen per bestemming anders.

Het aanbod in accommodatie inclusief of exclusief maaltijden verschilt per bestemming en per bedrijf of project. 

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

De startdata verschillen per land, meestal is in overleg veel mogelijk en kom je vaak paar dagen van tevoren aan.
Neem voor specifieke startdata contact met ons op. Hou rekening dat feb/mrt en september gewilde startdata zijn en wij beperkte plekken.

Tijdens je stage in Azië verblijf je samen met andere stagiaires en vrijwilligers in een guesthouse, vrijwilligershuis of gastgezin.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!