Creatief project

Cambodja

Ben jij een kunstenaar, acteur, clown, acrobaat of danser? Dan zijn wij op zoek naar jou! Creatief talent is gewild op bijna al onze partnerprojecten in Cambodja. Kinderen leren zich te uiten door creatieve activiteiten en helpen bij aan een verhoogd zelfvertrouwen en geven de kinderen betere resultaten. Daarnaast hebben de kinderen onwijs veel lol en kunnen ze even echt kind zijn! Je organiseert en geeft zelf workshops bij een of meerdere projecten.

Voorwaarden
Om als vrijwilliger deel te nemen aan één van onze projecten ben je:

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal vier weken beschikbaar (maar de voorkeur gaat uit naar 8 weken)
 • Aantoonbare ervaring op creatief gebied met kinderen, denk aan een opleiding dans, zang, drama of ervaring met kinderen en jeugdactiviteiten.
 • Enthousiast, flexibel, zelfstandig en gemotiveerd
 • Geïnteresseerd in andere culturen
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur en religie
 • Bereid gepaste kleding te dragen
 • In staat om je redelijk tot goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal

Bij meerdere projecten kun je zelf workshops organiseren of geven. Voorbeelden van georganiseerde workshops: schilderen, portret tekenen, toneelspelen, acrobatiek, hiphop dansen enzovoorts.

Er zijn mogelijkheden tot het opzetten van een toneelstuk, je moet dan wel minimaal acht weken beschikbaar zijn, het liefste twaalf weken. Je werkt dan zelf aan het hele creatieve proces: het maken van de kostuums en het decor. Dit is een leuke afstudeeropdracht of stage!

Heb je een ander idee voor een afstudeeropdracht of een stage in de artistieke hoek? Neem dan contact op en leg je plan aan ons voor. Onze projecten zijn vaak flexibel en er is veel mogelijk, wie weet kun jij straks wel in Cambodja aan de slag!

 

DuurKosten Cambodja
4 wk€ 1.150,-
6 wk€ 1.350,-
8 wk€ 1.550,-
12 wk€ 1.950,-
16 wk€ 2.250,-
20 wk€ 2.550,-
24 wk€ 2.850,-

* prijswijzigingen voorbehouden

 1. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO
 2. De prijzen in Cambodja zijn excl. vliegticket, visum, verzekering, vaccinaties en eigen uitgaven buiten het project programma.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Je verblijft in een goed guesthouse in Siem Reap op basis van logies en ontbijt. Je kamer beschikt over een fan, eigen badkamer, gratis drinkwater, wifi en warm water.  Er zijn eenpersoons, tweepersoons en drie persoonskamers Gaat je voorkeur uit naar een eenpersoonskamer of kom je met z’n tweeën en wil je bij elkaar op de kamer? Laat dit dan vooraf weten.

Transport: uiteraard word je opgehaald van het vliegveld en word je hier na je vrijwilligerswerk teruggebracht. De projecten liggen in en rondom Siem Reap. Er is een fiets beschikbaar (houd rekening met 50 US dollar borg). Overig transport zoals een tuktuk of moto naar het project zijn voor eigen kosten. Onze lokale partner helpt je bij het regelen hiervan en je kunt vaak samen met andere vrijwilligers de kosten van transport delen.

Coördinatoren: in Cambodja werkt PURE! met een lokale partnerorganisatie. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van vrijwilligers. Sary en Sarah verwelkomen je en zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het partnerproject waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt op het project, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Cambodja, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Cambodja.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Training en introductie bij aankomst: als onderdeel van je vrijwilligerswerk krijg je een tweedaagse introductie bij aankomst in Siem Reap. Samen met de lokale coördinator bezoek je het project en krijg je een uitgebreide uitleg over de gang van zaken. Daarnaast krijg je een rondleiding door Siem Reap en volg je een Child Protection training. Deze training is verplicht voordat je begint aan je vrijwilligerswerkperiode. Elke vrijdagavond organiseert onze parter organisatie een tapas avond zodat je de andere vrijwilligers kunt leren kennen.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar Cambodja
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum voor Cambodja
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Elke eerste en derde donderdag van de maand kun je starten op een project in Cambodja.
Je komt altijd aan op een donderdag en begint bij het project op de dinsdag daarna. Je krijgt in Cambodja een uitgebreide introductie en een Child Protection training. Elke vrijdag is er een tapas avond zodat je de andere vrijwilligers leert kennen. In overleg is een ander startmoment ook mogelijk.

Tijdens je vrijwilligerswerk bij één van onze partnerprojecten verblijf je in een guesthouse. Dit guesthouse ligt vlakbij het centrum van Siem Reap en wordt gerund door een lokale familie. Hierin verblijven alle vrijwilligers van PURE! maar ook vrijwilligers van andere internationale organisaties. We werken met diverse guesthouses die nabij elkaar gelegen zijn. Afhankelijk van de beschikbaarheid wordt je geplaatst. Je hoort voor vertrek bij welk guesthouse je zult verblijven.

Als vrijwilliger beschik je over de volgende services:

 1. Eénpersoons, tweepersoons of driepersoons kamer (afhankelijk van persoonlijke voorkeur en beschikbaarheid bij aankomst) met ventilator
 2. Eigen badkamer met Westers toilet en (vaak koud water) douche
 3. Wekelijkse schoonmaakservice kamers (verschoning bed, handdoek en vloer)
 4. Dagelijks ontbijt met koffie en thee
 5. Gratis drinkwater uit waterfilters in de centrale ruimte
 6. Gratis gebruik van fiets (verzorgd door Interweave/ConCERT)
 7. Gezamenlijke ruimte met kabel TV en computer
 8. Khmer stijl restaurant met goed geprijsde lokale en Westerse gerechten
 9. Receptie met informatie & organisatie over uitstapjes
 10. WiFi internet (gratis)

Team

Onze lokale partnerorganisatie regelt alles rondom de projecten en de begeleiding in Cambodja. Onze partner is gecertificeerd als ‘Child Safe Organisation’ en werkt samen met een team van lokale medewerkers.
Onze coördinator ontvangt jou in Cambodja en zal je tijdens jouw vrijwilligersperiode begeleiden.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!