Creatieve en muziek therapie

Nepal

Als creatief therapeut werk je binnen diverse inspirerende projecten in Nepal. Wij matchen jou samen in overleg. Lees meer over de beschikbare projecten. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het type project waar jij aan de slag gaat. Ben jij creatief, muzikaal of volg je een opleiding tot drama of dans docent? De mogelijkheden zijn divers en uitdagend!

– aan de slag als muziek therapeut

– werken met creatieve therapie in de vorm van handenarbeid en kunstvormen

– werken als theater of dans docent en organiseer een voorstelling samen met de kinderen

Deze projecten zijn allemaal beschikbaar vanaf 4 weken.

Er zijn verschillende projecten waar jij aan de slag kunt, het hoofd project is het special needs project met kinderen met een beperking. Dit is een lokale school waar 4 klassen zijn in 4 niveaus ingedeeld met kinderen met een beperking. Zie ook ons special needs project voor meer informatie.

Het is ook mogelijk om te werken met “normale” kinderen en jongeren in de vorm van creatieve, drama en/of muziek therapie dan ga ik je aan de slag bij 1 van de lokale scholen waar wij mee werken. Zij kijken ook zeer uit naar je creatieve inbreng! Wij plaatsen jou in overleg bij een school. Meer informatie bij onderwijs en social work in Nepal.

DuurKosten
4 weken €950,-
8 weken €1350-
12 weken €1650-
16 weken €1900,-
20 weken €2100,-

* prijswijzigingen voorbehouden

De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van jouw project in of rondom Kathmandu. Je wordt alleen of samen met één of meerdere vrijwilligers bij een gastgezin geplaatst. In de weekenden heb je de mogelijkheid om bij onze lokale (Nederlandse) partnerorganisatie te komen waar ook andere vrijwilligers in de weekenden mogen verblijven. Samen ga je dan activiteiten ondernemen, elkaar leren kennen, gezamenlijk koken en leuke en gezellige dingen doen!

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin. Er is de mogelijkheid om te lunchen bij je gastgezin, maar ben je op locatie dan is dat niet mogelijk en zorg je voor je eigen lunch.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Alle projecten zijn op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse coördinator die je samen met haar Nepalese man zal begeleiden tijdens je vrijwilligerswerk periode. Zij staan voor je klaar en laten je graag alle mooie inspirerende plekken van Nepal beleven.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een handboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Vliegtickets van en naar Nepal
  • Verplichte reisverzekering
  • Visum voor Nepal
  • Vaccinaties
  • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
  • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
  • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar je gastgezin.

Je verblijft altijd in een gastgezin om zo een ultieme gastvrije ervaring te beleven in Nepal. Je gastgezin is altijd basic en je deelt vaak de kamer met een andere vrijwilligers of stagiaire. Houd hier rekening mee. De toilet, elektra en water voorzieningen zijn basic. Je mag 3 maaltijden per dag mee-eten met het gezin.

Je gastgezin woont in de buurt van je projectplaatsing, dit is soms net buiten Kathmandu in een klein dorpje. In de weekenden kun je gezellig samen komen bij elkaar bij onze coördinator in Kathmandu.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!