High school project

Thailand

Wil jij graag met oudere kinderen aan de slag op een high school in Thailand? Dan is dit project voor jou! Je ondersteunt de lokale docent met de Engelse lessen op de school. Naast een vast programma geeft het team ook ruimte voor eigen inbreng tijdens de lessen. Met de lessen verhoog je het zelfvertrouwen van de leerlingen om zo naar een mooie toekomst te werken!

Voorwaarden
De voorwaarden van dit vrijwilligerswerkprogramma zijn als volgt:

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal vier weken beschikbaar
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur en andere religies
 • Bereid gepaste kleding te dragen
 • In staat om je redelijk tot goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal

Elke maandag t/m vrijdag ga je aan de slag op de school. Je werktijden zijn elke dag van 08.30 tot 16.30. Dit zijn in totaal acht lesuren op een dag, waarin je wordt ingedeeld met een lokale Engelse docent. Wees voorbereid op het lesgeven in verschillende klassen en leeftijden. De docenten staan open voor nieuwe lesmethoden en activiteiten, daarom wordt eigen inbreng zeer op prijs gesteld.

De leerlingen op de middelbare school hebben weinig ervaring met het schrijven, lezen en spreken van Engels. De lokale Engelse docenten hebben ook geen hoog niveau en houden hun lessen daarom ook basic. Voor jou de uitdaging om veel interactie met de leerlingen te hebben, om zo hun Engels te verbeteren.

WekenKosten Thailand
4 weken€1060,-
6 weken€1450,-
8 weken€1730,-
12 weken€2240,-

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO. Deze prijs is geldig t/m 31 oktober 2018.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft op een gedeelde kamer in een appartementencomplex in het centrum van Kuraburi, een klein plaatsje op een afstand van drie uur rijden ten noorden van Phuket (of een uur rijden ten zuiden van Ranong). Tegen een extra vergoeding is het ook mogelijk om op een eigen kamer te verblijven. Mocht je deze voorkeur hebben, geef dit dan duidelijk aan op je aanmeldingsformulier.

Transport: het is gemakkelijk om per bus naar Kuraburi te reizen. De nachtbus vanuit Bangkok naar Phuket maakt er een stop. Je kunt ook worden opgehaald van het vliegveld in Phuket. Vervoer van en naar het project is inclusief.

Coördinatoren: in Thailand heeft Go Pure een eigen vrijwilligerscoördinator. Zij zal je welkom heten in Thailand, je ophalen vanaf het vliegveld of het busstation en je naar de accommodatie brengen. Daarnaast heeft het project waar je werkt een eigen contactpersoon voor vrijwilligers. Deze projectcoördinator verwelkomt je op het project, zorgt dat je je thuisvoelt en dat je weet wat je moet en kan doen. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Thailand, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Ook ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Thailand.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Ticket van en naar Thailand
 • Retour vervoer naar het vliegveld (optioneel bij te boeken)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Thailand (gratis voor 30 dagen)
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 • Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Je kunt elke zaterdag van de maand starten bij het project in Thailand. In Thailand zijn veel (lange) schoolvakanties, daarom is het niet mogelijk om je elke maand aan te melden. De projecten zijn over het algemeen gesloten van half maart tot half mei, van half september tot oktober en van 24 december tot 5 januari.

 

Je verblijft in het stadje Kuraburi in een apartement op loopafstand van het kantoor van onze partnerorgansatie in Thailand. Het apartement is ruim en comfortabel en heeft een ventilator en televisie. Je beschikt over een eigen badkamer met koud water.

Team
Wij werken in Thailand samen met een reisbureau die community-based reizen organiseert en de vrijwilligerswerkprojecten ondersteunt. Onze vrijwilligerscoordinator staat dagelijks voor je klaar tijdens het vrijwilligerswerk. Het kantoor van het reisbureau is vlakbij je accommodatie.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!