Lesgeven op een lokale school

Nepal

Lesgeven op een onderwijs project in Nepal

Als vrijwilliger assisteer je de lokale leraar met het geven van de Engelse lessen maar ook met andere activiteiten zoals sport, muziek of creativiteit. Daarnaast staat de school erg open voor teach the teacher trainingen en onderwijs stagiaires voor verdere ontwikkeling van het onderwijsprogramma. Op deze school wordt ook les gegeven aan kinderen met een beperking, een hele goede ontwikkeling! De scholen waar wij mee werken liggen in de buitenwijken van Kathmandu of in een klein dorpje nabij Kathmandu. Je ervaart het echte Nepal!

Wij werken met diverse scholen in de buitenwijk en net buiten Kathmandu. Na overleg plaatsen we je bij 1 van deze scholen.

Een lokale school in of net buiten Kathmandu– Werken met kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. je geeft hier Engelse lessen maar ook alle andere activiteiten helpt je mee: sportlessen, creatieve activiteiten, muziekles en andere workshops. Je bent onderdeel van het team.

Een klooster school – Engelse lessen en overige workshops verzorgen aan monniken in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Een vriendelijke sociaal project waar je een warm welkom krijgt. Je leert veel over het boeddhisme, de Nepalese cultuur en de geschiedenis van het land. Dit project ligt in Kathmandu.

Een scholingsproject voor vrouwen – Women empowerment in een klein dorpje. De omstandigheden zijn zwaar, maar het is een dankbaar project om voor te werken. Dagelijks komen hier 10 tot 20 vrouwen die je Engels leert en andere levensvaardigheden, maar ook creatieve en muziek projecten worden gestimuleerd. Dit project ligt in een klein dorp net buiten Kathmandu.

Als vrijwilliger op een basisschool in de arme buitenwijken van Kathmandu werk je samen met de lokale leraar. Je helpt met de Engelse uitspraak en met basis Engels lessen. Daarnaast ondersteun je bij leuke activiteiten en workshops op de school. Ook kluswerkzaamheden behoren tot de mogelijkheden, denk hierbij aan het verven van een muur in de lokalen of het opknappen van het speelterrein. Je bent allround inzetbaar naar eigen behoefte en in overleg met de school en de coördinator.

Voorwaarden
Om als vrijwilliger deel te nemen aan één van onze projecten ben je:

  • minimaal 18 jaar
  • minimaal 4 weken inzetbaar
  • geïnteresseerd in het werken met kinderen in het onderwijs

NOTE: stagemogelijkheden voor de opleidingen PABO & Pedagogiek –> zie ook ons onderwijs en social work project in Nepal

 

DuurKosten
4 weken€950,-
8 weken€1350,-
12 weken€1650,-
16 weken€1900,-
20 weken€ 2100,-

* prijswijzigingen voorbehouden

De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van jouw project in of rondom Kathmandu. Je wordt alleen of samen met één of meerdere vrijwilligers bij een gastgezin geplaatst. In de weekenden kun je ervoor kiezen om te verblijven bij onze lokale (Nederlandse) partner organisatie. Hier ontmoet je dan andere vrijwilligers en ga je activiteiten ondernemen, gezamenlijk koken of andere gezellige en leuke dingen doen!

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin. Er is de mogelijkheid om te lunchen bij je gastgezin, maar ben je op locatie dan is dat niet mogelijk en zorg je voor je eigen lunch.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Alle projecten zijn op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse coördinator die je samen met haar Nepalese man zal begeleiden tijdens je vrijwilligerswerk periode. Zij staan voor je klaar en laten je graag alle mooie inspirerende plekken van Nepal beleven.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Vliegtickets van en naar Nepal
  • Verplichte reisverzekering
  • Visum voor Nepal
  • Vaccinaties
  • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
  • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
  • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar je gastgezin.

Je verblijft altijd in een gastgezin om zo een ultieme gastvrije ervaring te beleven in Nepal. Je gastgezin is altijd basic en je deelt vaak de kamer met een andere vrijwilligers of stagiaire. Houd hier rekening mee. De toilet, elektra en water voorzieningen zijn basic. Je mag 3 maaltijden per dag mee-eten met het gezin.

Je gastgezin woont in de buurt van je projectplaatsing, dit is soms net buiten Kathmandu in een klein dorpje. In de weekenden kun je gezellig samen komen bij elkaar bij onze coördinator in Kathmandu.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!