Onderwijs en social work

Nepal

Onderwijs en social work in Nepal
Heb jij een educatieve, pedagogische of maatschappelijke achtergrond? Of studeer jij social work of een gerelateerde studie? Dan is dit het juiste project voor jou in Nepal! Als social worker ga je aan de slag bij een van scholen in en net buiten Kathmandu waar wij mee werken. Alle projecten zijn scholen.

Inspire yourself en ga aan de slag in Nepal!

Projecten waar je geplaatst kan worden, altijd na een persoonlijk gesprek en de juiste matching:

Een lokale school in of net buiten Kathmandu– Werken met kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar. je geeft hier Engelse lessen maar ook alle andere activiteiten helpt je mee: sportlessen, creatieve activiteiten, muziekles en andere workshops. Je bent onderdeel van het team.

Een klooster school – Engelse lessen en overige workshops verzorgen aan monniken in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. Een vriendelijke sociaal project waar je een warm welkom krijgt. Je leert veel over het boeddhisme, de Nepalese cultuur en de geschiedenis van het land. Dit project ligt in Kathmandu.

Een scholingsproject voor vrouwen – Women empowerment in een klein dorpje. De omstandigheden zijn zwaar, maar het is een dankbaar project om voor te werken. Dagelijks komen hier 10 tot 20 vrouwen die je Engels leert en andere levensvaardigheden, maar ook creatieve en muziek projecten worden gestimuleerd. Dit project ligt in een klein dorp net buiten Kathmandu.

Een school voor kinderen met een leerachterstand – Het gaat hier om 20 tot 30 kinderen uit de sloppenwijken van Kathmandu. De meeste kinderen zijn getraumatiseerd. Het schitterend maar heftig project, sta stevig in je schoenen! Dit project aan de rand van Kathmandu.

 

Duur Kosten
4 weken €950,-
8 weken €1350
12 weken €1650-
16 weken €1900,-
20 weken €2100,-

* prijswijzigingen voorbehouden

De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van jouw project in of rondom Kathmandu. Je wordt alleen of samen met één of meerdere vrijwilligers bij een gastgezin geplaatst. In de weekenden kun je verblijven bij onze lokale (Nederlandse) partner organisatie. Je ontmoet dan andere vrijwilligers en gaat gezamenlijk activiteiten ondernemen, eten met elkaar of andere leuke dingen doen. Op deze manier leer je ook andere vrijwilligers kennen!

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin. Er is de mogelijkheid om te lunchen bij je gastgezin, maar ben je op locatie dan is dat niet mogelijk en zorg je voor je eigen lunch.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Alle projecten zijn op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse coördinator die je samen met haar Nepalese man zal begeleiden tijdens je vrijwilligerswerk periode. Zij staan voor je klaar en laten je graag alle mooie inspirerende plekken van Nepal beleven.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal. Bij aankomst in Nepal zul je eerst een lokale introductie volgen, zodat je goed voorbereid start aan je vrijwilligerswerk.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Vliegtickets van en naar Nepal
  • Verplichte reisverzekering
  • Visum voor Nepal
  • Vaccinaties
  • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
  • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
  • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar je gastgezin.

Je verblijft altijd in een gastgezin om zo een ultieme gastvrije ervaring te beleven in Nepal. Je gastgezin is altijd basic en je deelt vaak de kamer met een andere vrijwilligers of stagiaire. Houd hier rekening mee. De toilet, elektra en water voorzieningen zijn basic. Je mag 3 maaltijden per dag mee-eten met het gezin.

Je gastgezin woont in de buurt van je projectplaatsing, dit is soms net buiten Kathmandu in een klein dorpje. In de weekenden kun je gezellig samen komen bij elkaar bij onze coördinator in Kathmandu.

 

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!