Special needs project

Thailand

De dagopvang waar je aan de slag gaat, ligt in het stadje Ranong in Thailand. Het centrum ondersteunt zo’n 30 kinderen met een beperking tussen de 5 en 16 jaar oud. De kinderen hebben verschillende mentale of lichamelijke beperkingen. Voorbeelden zijn autisme of het syndroom van Down. Als vrijwilliger ondersteun je de lokale staff met onderwijs en de dagelijkse activiteiten. Heb jij veel affiniteit met het werken met deze doelgroep, dan is dit project erg geschikt voor jou.

Voorwaarden:

 • Minimaal 18 jaar
 • Ervaring met de doelgroep is een pré
 • Minimaal vier weken beschikbaar
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur en andere religies
 • Bereid gepaste kleding te dragen
 • In staat om je redelijk tot goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal

Tijdens het verblijf op het project hou je je bezig met het verbeteren van de sociale vaardigheden van de kinderen. Deze vaardigheden zijn erg belangrijk, omdat de kinderen naast de familie en de lokale staff niet met veel andere mensen in contact komen. Als vrijwilliger kun je een belangrijke rol spelen in het verhogen van het zelfvertrouwen van de kinderen. De hele dag ben je met de kinderen en de lokale staff aan het werk. Het personeel doet hun best om de dag zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen.

Fysiotherapie
Fysiotherapie is ook een groot deel van de dagelijkse taken in het centrum. Je krijgt hiervoor een speciaal ontworpen handout, waarin de details van de basisoefeningen voor de kinderen staan. Beweging en interactie vormen de basis van de lessen en de lokale docenten laten je zien hoe je de oefeningen kunt uitvoeren.

Werktijden
Rond 8.30 uur start je met je werkzaamheden en je dag eindigt rond 15.30 uur. ‘s Ochtends zingen het personeel en de kinderen het Thaise Volkslied: dit is een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur en vrijwilligers worden aangemoedigd om deel te nemen aan deze culturele gewoonte.

DuurKosten Thailand
4 weken€1060,-
6 weken€1450,-
8 weken€1730,-
12 weken€2240,-

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO. Deze prijs is geldig t/m 31 oktober 2018.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft op een eigen kamer in een appartementencomplex in Ranong, er is een koelkast aanwezig en je hebt WiFi in het complex.

Transport: het is gemakkelijk om per bus naar Ranong te reizen. De nachtbus vanuit Bangkok naar Phuket maakt er een stop. Tegen een extra vergoeding kun je ook worden opgehaald van het vliegveld in Phuket. Vervoer van en naar het project is inclusief.

Coördinatoren: in Thailand heeft PURE! een eigen vrijwilligerscoördinator. Zij zal je welkom heten in Thailand, je ophalen vanaf het vliegveld of het busstation en je naar de accommodatie brengen. Daarnaast heeft het project waar je werkt een eigen contactpersoon voor vrijwilligers. Deze projectcoördinator verwelkomt je op het project, zorgt dat je je thuisvoelt en dat je weet wat je moet en kan doen. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Thailand, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Ook ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Thailand.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Ticket van en naar Thailand
 • Retour vervoer naar het vliegveld (optioneel bij te boeken)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Thailand (gratis voor 30 dagen)
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 • Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Je kunt elke zaterdag van de maand starten bij het project in Thailand. In Thailand zijn veel (lange) schoolvakanties, daarom is het niet mogelijk om je elke maand aan te melden. De projecten zijn over het algemeen gesloten van half maart tot half mei, van half september tot oktober en van 24 december tot 5 januari.

 

Je verblijft in Ranong in een apartement vlakbij het project. Het kantoor van onze partnerorgansatie in Thailand bevindt zich op twee uur rijden van het project, maar de coördinator staat altijd voor je klaar. Het appartement beschikt over een koelkast en heeft WiFi.

Team
Wij werken in Thailand samen met een reisbureau die community-based reizen organiseert en de vrijwilligerswerkprojecten ondersteunt. Onze vrijwilligerscoördinator is altijd bereikbaar voor je en de staff van het project staat altijd voor je klaar om je te helpen.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!