Special needs project Sri Lanka

Sri Lanka

Werken met kinderen of ouderen met een verstandelijke beperking is mogelijk in het zuiden van Sri Lanka. Hier ondersteunt PURE! een aantal bijzondere ‘special needs’ projecten. Je kunt aan de slag bij een klas met meisjes met een beperking of bij een community center waar kinderen worden opgevangen. Je werkzaamheden zijn gericht op onderwijs- en dagbestedingsactiviteiten. Daarnaast kun je ook werken op een opvang voor daklozen met beperking.

Voorwaarden
De voorwaarden om deel te nemen aan deze projecten zijn als volgt:

 • Minimaal 21 jaar oud
 • Minimaal vier weken beschikbaar, de voorkeur gaat uit naar acht weken!
 • Ervaring/affiniteit met mensen met een beperking
 • Flexibel en geduldig karakter

Het vrijwilligerswerk bij het community center en de lokale school bestaat uit het meedraaien in bestaande lesprogramma’s, kleine klasjes zelf begeleiden en de leerkrachten meer kennis bijbrengen op het gebied van omgaan met ‘special needs’ kinderen. Er is nu te weinig kennis en begeleiding op dagelijkse basis om iedereen voldoende aandacht te geven.

Zwemlessen met ‘special needs’ kinderen
Minimaal een keer per week verzorgt de lokale school zwemlessen met de ‘special needs’ meisjes. Vrouwelijke vrijwilligers kunnen hier aan de slag en helpen met zwemvaardigheden. Je hoeft hiervoor geen zwemleraar te zijn, alle hulp is welkom. Het is belangrijk dat deze meisjes door middel van zwemles meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Daklozenopvang
Bij de daklozenopvang wonen mensen met geestelijke of lichamelijke beperkingen. De bewoners zorgen voor elkaar en kunnen de hulp van vrijwilligers heel goed gebruiken. Bezorg deze mensen een mooie dag door creatieve workshops met ze te doen of samen met elkaar te sporten.

DuurKosten
4 weken€1170,-
6 weken€1530,-
8 weken€1860,-
12 weken€2540,-

* prijswijzigingen voorbehouden, prijzen en koers per 16 augustus 2017
De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Er zijn nette kamers met een eigen badkamer. Je deelt de kamer met een medevrijwilliger(s). De kamer beschikt over koud water en een ventilator. Er zijn mogelijkheden om je eigen was te doen en er is een gemeenschappelijke ruimte voor de maaltijden en om elkaar gezellig te ontmoeten.

Maaltijden: alle maaltijden zijn inbegrepen: ontbijt, lunch en avondeten. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet met zowel Westers als lokaal eten. Als lunch en avondeten is er een Sri Lankaans buffet, bestaande uit voornamelijk rijst en curries. Af en toe wordt er een pasta-avond of een barbecue-avond gehouden. Bottled drinkwater is inbegrepen en frisdrank is te koop in de accommodatie.

Internet: de accommodatie beschikt over draadloos internet. Zo is het mogelijk om contact te onderhouden met het thuisfront. Echter, houd er rekening mee dat de WiFi soms wel en soms niet werkt. Dat is normaal in een ontwikkelingsland.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Colombo. Dit ligt op ruim twee uur rijden van de accommodatie. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Heb je ook een drop-off nodig bij vertrek, dan kan dit tegen betaling worden geregeld door de vrijwilligerscoördinator. Je kunt ook met het openbaar vervoer terugreizen naar het vliegveld.

Het transport van en naar de projecten is voor eigen rekening. Dit is afhankelijk van je plaatsing, maar houd rekening met ongeveer 15 euro per week aan kosten.

Vrijwilligerscoördinator: Onze vrijwilligerscoördinator in Sri Lanka staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. De eerste dag verzorgt hij een introductie en hij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken op Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven op Sri Lanka.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Sri Lanka
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Sri Lanka (ETA visum 30 dagen á 35 US dollar)
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
 • Transport van en naar de projecten
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

 

Je kunt elke zaterdag van de maand starten met het vrijwilligerswerkprogramma in Sri Lanka. Je wordt opgehaald van het vliegveld (het vliegveld ligt op een afstand van twee uur rijden van de accommodatie) en verblijft gedurende het weekend alvast in de vrijwilligersaccommodatie. Op maandag start je met het meewerken op het project. Je projectduur is minimaal vier weken en maximaal twaalf weken. Het is niet mogelijk om voor een langere periode een visum te krijgen in Sri Lanka.

Mocht het niet lukken op deze startdata? Het project is flexibel en samen kijken wij naar een oplossing zodat je toch kunt deelnemen.

Tijdens je werk bij het project in Sri Lanka overnacht je in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Het vrijwilligershuis is te vergelijken met een guesthouse, want je overnacht in een mooie ruime kamer, samen met een andere vrijwilliger. In totaal zijn er elf kamers beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen kamer te reserveren bij beschikbaarheid.

De kamers hebben een eigen badkamer met koud water. Dat is even wennen, maar door de warmte is een koude douche ook erg prettig!

De maaltijden worden dagelijks verzorgd door de familie van onze coördinator. Elke ochtend is er een ontbijtbuffet (Westers en lokaal), ’s middags staat er een lokaal buffet voor je klaar als je terug komt van je ochtendproject en in de avond zijn er steeds wisselende gerechten. De maaltijden zijn heerlijk, zeker als je van rijst en Aziatisch eten houdt! De hele dag is er ook brood en beleg aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Water en frisdrank is te koop in de accommodatie. Je eet gezellig met elkaar aan een grote tafel in de gemeenschappelijke buitenruimte.

Team
In Sri Lanka word je opgevangen door onze vrijwilligerscoördinator en zijn vrouw. De coördinator spreekt goed Engels en is 24 uur per dag voor je bereikbaar bij problemen. Hij heeft jarenlange ervaring met de projecten en vrijwilligers.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!