Special needs en onderwijs project

Bali

Ons special needs en onderwijsproject op Bali biedt onderwijs en begeleiding aan alle kinderen die dit nodig hebben. Zo wordt er onderwijs gegeven aan kindjes met een beperking en aan weeskinderen maar ook uit kinderen uit de omliggende dorpen. Naast het geven van Engelse les aan de (special needs) kinderen houd je je als vrijwilliger ook bezig met dagbestedingsactiviteiten. Vrijwilligers met ervaring in fysiotherapie zijn ook meer dan welkom op het project. Een heel mooi en afwisselend project met veel mogelijkheden.

Voorwaarden
De voorwaarden om deel te nemen aan dit project zijn:

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal twee weken beschikbaar
 • Enthousiast, zelfstandig, flexibel en gemotiveerd
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur
 • Bereid om gepaste kleding te dragen (schouders en knieën bedekt)
 • Affiniteit en/of ervaring met de doelgroep

Special needs: Als vrijwilliger met een sociale achtergrond of interesse kun je les gaan geven aan de special needs kinderen op het project. Op het project zijn 30 kinderen met een beperking die in drie klassen zijn ingedeeld. Je werktijden zijn van 10.00 – 15.00. ’s Ochtends help je mee met de Engelse les en ’s middags ga je aan de slag met creatieve workshops en andere activiteiten.

Onderwijs: Naast het special needs programma, kun je ook bij het onderwijsprogramma aan de slag. Als vrijwilliger geef je les aan (wees)kinderen uit de omgeving. Cultuur en spel spelen ook een belangrijke rol op het project, als vrijwilliger kun je hier allerlei activiteiten en lessen omheen bedenken.

Zie "kosten" in het menu voor een actueel overzicht van de prijs.

Klik hier voor een overzicht van de kosten” 

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Je overnacht bij het project waar je samen met andere vrijwilligers in een vrijwilligershuis woont. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers een grote kamer. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Afhankelijk van de beschikbaarheid proberen we hier uiteraard rekening mee te houden. Je hebt verder de beschikking over een koud water douche en je hebt toegang tot draadloos internet.

Transport: je wordt van het vliegveld in Denpasar opgehaald.

Maaltijden: tijdens de lesdagen zijn het ontbijt, lunch en het avondeten inbegrepen.

Coördinatoren: dit project heeft een eigen vrijwilligerscoördinator, dit is iemand van het project zelf. Deze vrijwilligerscoördinator zorgt er voor dat je je thuis voelt en dat je weet wat je moet en kan doen. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project en verblijf.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Bali, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. 

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers en stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Hulp bij visumverlenging: voor werken in Indonesië heb je een social cultural work visa nodig. Wij helpen bij de aanvraag. Na 60 dagen dien je deze te verlengen en daarmee helpt onze lokale coördinator je wanneer je op Bali bent. De kosten van de verlenging zijn niet inbegrepen.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Ticket van en naar Bali
 • Visum voor Indonesië
 • Verplichte reisverzekering
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het vrijwilligerswerk
 • Eigen kosten voor internet, boodschappen, souvenirs enzovoorts
 • Excursies tijdens je verblijf op Bali

Je kunt elke week van de maand starten bij het project op Bail, vaak wel met aankomst op vrijdag of zaterdag. Je wordt opgehaald van het vliegveld en verblijft gedurende het weekend alvast bij het project, op maandag start je met het meewerken op het project. Je projectduur is minimaal vier weken. Mocht het niet lukken om te beginnen op deze startdata, dan gaan we samen kijken naar een oplossing. Het project is flexibel dus meestal kun je dan toch deelnemen.

Je verblijft op Bali in een speciale vrijwilligersaccommodatie, gelegen op loopafstand van het project. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers een grote kamer. Er zijn twee eenpersoonskamers beschikbaar. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Afhankelijk van de beschikbaarheid proberen we hier uiteraard rekening mee te houden.

Tijdens de lesdagen (van maandag tot en met donderdag) zijn het ontbijt en avondeten (Indonesisch eten) inbegrepen.

Team
Onze PURE! coördinator staat voor je klaar tijdens je vrijwilligerswerkperiode of stage op Bali. Hij helpt je ook met het verlengen van je visum en beantwoord al je vragen.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!