Sport en bewegen project

Nepal

In Nepal kennen de basisscholen geen gymlessen terwijl het in Nederland zelfs verplicht is. De kinderen blijven de hele dag, naast hun lunchbreak, in hun lokaal voor 6 uur, 6 dagen per week! Zelfs na schooltijd wordt er meestal niet gesport door de kinderen. Simpelweg omdat hun familie er geen geld voor heeft en men geen kennis heeft van de voordelen van sporten. Daarom hebben we jou nodig!

Sporten zal voor veel veranderingen zorgen bij de kinderen. Niet alleen is het voor hun lichamelijk goed maar ze kunnen dan ook beter concentreren in de les, veel plezier beleven en de vriendschappen met hun klasgenoten versterken.

Wij werken samen met diverse lokale scholen in en rondom Kathmandu. Je wordt geplaatst aan de hand van beschikbaarheid, wensen en talenten.

Werkzaamheden

 • Je verzorgt voor 3/4 uur per dag sportlessen
 • Je bereid je voor op de lessen
 • Je past je lessen aan aan de leeftijd van de kinderen
 • Er zijn weinig attributen – wees creatief!
 • Je schrijft rapportages
 • Je onderwijst de docenten over het belang van sporten
 • Je onderwijst de kinderen over het belang van sporten

Via Go Stage is het mogelijk om hier stage te lopen voor sportkunde en minoren!

DuurKosten
4 weken€950,-
8 weken€1350,-
12 weken€1650,-
16 weken€1900,-
20 weken€2100,-

* prijswijzigingen voorbehouden

De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de rekenvaluta is EURO

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een gastgezin in de buurt van jouw project in of rondom Kathmandu. Je wordt samen met één of meerdere vrijwilligers bij een gastgezin geplaatst. In de weekend is het mogelijk te verblijven bij onze lokale (Nederlandse) partner en ontmoet je andere vrijwilligers. Je leert elkaar kennen, gaat gezamenlijk activiteiten ondernemen en gezellig samen eten.

Maaltijden: je ontbijt en dineert mee met jouw gastgezin. Er is de mogelijkheid om te lunchen bij je gastgezin, maar ben je op locatie dan is dat niet mogelijk en zorg je voor je eigen lunch.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Kathmandu. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Alle projecten zijn op loop- of fietsafstand van de gastgezinnen. Gebruik van openbaar vervoer is voor eigen rekening.

Vrijwilligerscoördinator: Je hebt een Nederlandse coördinator die je samen met haar Nepalese man zal begeleiden tijdens je vrijwilligerswerk periode. Zij staan voor je klaar en laten je graag alle mooie inspirerende plekken van Nepal beleven.

Hulp bij de voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Nepal, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Nepal. In Nepal krijg je eerst een introductie en verblijf je bij onze partner. Ze leren je eerst veel over Nepal, zodat je goed voorbereiding begint! Samen ga je de eerste keer naar je gastgezin en project.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Nepal
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Nepal
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts.
 • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend. Je wordt door onze coördinator gastvrij opgehaald vanaf het vliegveld en brengen je naar je gastgezin.

Je verblijft altijd in een gastgezin om zo een ultieme gastvrije ervaring te beleven in Nepal. Je gastgezin is altijd basic en je deelt vaak de kamer met een andere vrijwilligers of stagiaire. Houd hier rekening mee. De toilet, elektra en water voorzieningen zijn basic. Je mag 3 maaltijden per dag mee-eten met het gezin.

Je gastgezin woont in de buurt van je projectplaatsing, dit is soms net buiten Kathmandu in een klein dorpje. In de weekenden kun je gezellig samen komen bij elkaar bij onze coördinator in Kathmandu.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!