Community en onderwijs Bali

Bali

Als vrijwilliger werk je op een community centrum in een prachtige omgeving in het oosten van Bali. Je geeft Engelse les aan kinderen en jongeren uit de lokale gemeenschap. Naast Engelse les zijn er ook mogelijkheden om lessen te geven op het gebied van recycling, organic farming, computerlessen en yoga. Je kunt ook deelnemen aan sessies yoga en Balinese dans. Als je vrijwilligerswerk op Bali wilt doen, is dit een boeiend project dat buiten het toeristische gebied ligt, hierdoor heb je de mogelijkheid om het echte Bali te leren kennen. Bekijk hier een video die een vrijwilliger heeft gemaakt van dit project!

Voorwaarden
Om als vrijwilliger deel te nemen aan één van onze projecten ben je:

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal vier weken beschikbaar
 • Enthousiast, zelfstandig, flexibel en gemotiveerd
 • Geïnteresseerd in andere culturen
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur
 • Bereid om gepaste kleding te dragen (schouders en knieën bedekt)

Lesgeven: dit project biedt gratis onderwijs aan kinderen uit de directe omgeving van de school. De kinderen zijn ongeveer tussen de acht en achttien jaar oud. Je zult je bij het project voornamelijk bezighouden met het geven van Engelse les. Voor de Engelse lessen is er een vast curriculum aanwezig dat je kunt volgen. Je geeft de lessen alleen of samen met een andere vrijwilliger, afhankelijk van de grootte van de klas. Naast de vaste lestijden is het natuurlijk belangrijk dat je de lessen goed voorbereidt. Je moet er dus rekening mee houden dat ook hieraan dagelijks tijd kwijt bent.

Organic farming & recycling: naast het geven van Engelse les kun je met de kinderen aandacht besteden aan het organic farming en recycling project van de school. Dit is geen vast onderdeel van het programma. Er is ook ruimte voor eigen inbreng en ideeën, dit kun je altijd bespreekbaar maken met de coördinator van het project.

Yoga en dans: er vinden veel buitenschoolse activiteiten plaats en de organisatie hiervan vindt het leuk als je hierbij ook wilt helpen of deelnemen. Zo wordt er veel Balinese dans en yoga gedaan met de kinderen en tieners.

Werktijden: de lessen worden ’s middags gegeven bij het project. ’s Ochtends is er een daycare voor kleine kinderen, waarbij je kunt meehelpen. Je geeft ongeveer vier à vijf uur per dag les inclusief de nodige voorbereidingstijd rekenen voor je lessen. De lessen zijn van maandag tot en met donderdag. Je hebt dus wekelijks een extra lang weekend om alle mooie plekken van Bali te ontdekken.

Eigen initiatief en flexibiliteit zijn erg belangrijk!

NOTE: Dit project accepteert ook families!

DuurKosten Indonesië
4 weken€ 980,-
8 weken€ 1.350,-
12 weken€ 1.650,-
16 weken€ 1.950,-
20 weken€ 2.250,-
24 weken€ 2.500,-

* prijswijzigingen voorbehouden

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je overnacht bij het project waar je samen met andere vrijwilligers in een vrijwilligershuis woont. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers een grote kamer. Er zijn twee eenpersoonskamers beschikbaar. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Afhankelijk van de beschikbaarheid proberen we hier uiteraard rekening mee te houden. Je hebt verder de beschikking over een koud water douche, een volledig ingerichte keuken en je hebt toegang tot draadloos internet in de klaslokalen bij het project (vergeet je laptop of tablet niet!).

Transport: je wordt van het vliegveld in Denpasar opgehaald.

Maaltijden: tijdens de lesdagen (van maandag tot en met donderdag) zijn het ontbijt en het avondeten (Indonesisch eten) inbegrepen. Vrijwilligers kunnen gebruik maken van de keuken om zelf eten te koken. Je moet zelf voor je lunch zorgen, boodschappen kun je doen in Ubud of Gianyar.

Coördinatoren: dit project heeft een eigen vrijwilligerscoördinator, dit is iemand van het project zelf. Deze vrijwilligerscoördinator zorgt er voor dat je je thuis voelt en dat je weet wat je moet en kan doen. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project en verblijf.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken op Bali, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Ook ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven op Bali.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Indonesische les: voor je vertrek krijg je van ons de 10-weekse Indonesische taalcursus aangeboden om al basis woordjes en gesprekjes te kunnen leren. Dit is zeker een meerwaarde en de lessen kun je in je eigen tijd zelfstandig met audiofragmenten oefenen.

Hulp bij visumverlenging: voor het werken op Bali dien je een social cultural work visa te hebben. We helpen je graag bij de aanvraag hiervan. Blijf je langer dan 60 dagen dan helpt onze lokale Go Pure partner je met de visumverlenging wanneer je op Bali bent. De kosten van de verlenging zijn niet inbegrepen.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegticket van en naar Bali
 • Visum en visum verleningen voor Indonesië
 • Verplichte reisverzekering
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het vrijwilligerswerk
 • Eigen kosten voor internet, boodschappen, souvenirs enzovoort
 • Excursies tijdens je verblijf op Bali

 

Je kunt elke week van de maand starten bij het project op Bail, bij voorkeur aankomst vrijdag of zaterdag. Je wordt opgehaald van het vliegveld en verblijft gedurende het weekend alvast bij het project, op maandag start je met het meewerken op het project. Je projectduur is minimaal vier weken. Mocht het niet lukken om te beginnen op deze startdata, dan gaan we samen kijken naar een oplossing. Het project is flexibel dus meestal kun je dan toch deelnemen.

Je verblijft op Bali in een speciale vrijwilligersaccommodatie, gelegen op loopafstand van het project. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers een grote kamer. Er zijn twee eenpersoonskamers beschikbaar. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Afhankelijk van de beschikbaarheid, kun je voor een meerprijs een eigen kamer krijgen.

Je hebt verder de beschikking over een koud water douche, een volledig ingerichte keuken en je hebt toegang tot draadloos internet in de klaslokalen bij het project.

Tijdens de lesdagen (van maandag tot en met donderdag) zijn het ontbijt en avondeten (Indonesisch eten) inbegrepen. Vrijwilligers kunnen gebruik maken van de keuken om zelf eten te koken. Je moet zelf voor je lunch zorgen, boodschappen kun je doen in Ubud of Gianyar.

Team
Het lokale team op het project spreekt vloeiend Engels. Zij zullen je ook ophalen van het vliegveld en werken dagelijks op het project waar ze altijd voor je klaar staan.

Daarnaast staat ook onze eigen PURE! coördinator voor je klaar tijdens je vrijwilligerswerkperiode of stage op Bali. Hij helpt je ook met het verlengen van je visum en beantwoord al je vragen.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!