Onderwijs project

Thailand

PURE! ondersteunt vier verschillende onderwijsprojecten in Thailand. Bij alle scholen werk je als vrijwilliger met kinderen van ongeveer 5 tot 12 jaar. Je geeft samen met een lokale docent Engelse les. Je kunt je ook richten op dans, sport, knutselactiviteiten of muzieklessen. Je wordt aan de hand van je CV en de beschikbaarheid van de projecten, gematcht bij een school.

Voorwaarden:
De voorwaarden voor dit vrijwilligerswerkprogramma zijn als volgt:

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal vier weken beschikbaar
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur en andere religies
 • Bereid gepaste kleding te dragen
 • In staat om je redelijk tot goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal

 

Als vrijwilliger speel je een grote rol in het geven van de Engelse les op de projecten. De kinderen komen niet vaak in aanraking met Westerse mensen die goed of vloeiend Engels spreken. De lokale docenten hebben ook moeite met de Engelse taal. Daarom ben jij hard nodig op deze scholen! Het is belangrijk om veel met de kinderen te praten, om ze zo meer zelfvertrouwen te geven in het spreken van Engels. Wees voorbereid om aan verschillende klassen en leeftijden les te geven.

Werktijden
De werktijden kunnen per school verschillen, maar over het algemeen zijn je werkdagen van 08.00 tot 15.00. De lessen duren ongeveer 50 minuten.

 

 

WekenKosten Thailand
4 weken€1060,-
6 weken€1450,-
8 weken€1730,-
12 weken€2240,-

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO. Deze prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2018.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft op een gedeelde kamer in een appartementencomplex in het centrum van Kuraburi, een klein plaatsje op een afstand van drie uur rijden ten noorden van Phuket (of een uur rijden ten zuiden van Ranong). Tegen een extra vergoeding is het ook mogelijk om op een eigen kamer te verblijven. Mocht je deze voorkeur hebben, geef dit dan duidelijk aan op je aanmeldingsformulier.

Transport: het is gemakkelijk om per bus naar Kuraburi te reizen. De nachtbus vanuit Bangkok naar Phuket maakt er een stop. Ook kun je worden opgehaald van het vliegveld in Phuket. Vervoer van en naar het project is inclusief.

Coördinatoren: in Thailand heeft Go Pure een eigen vrijwilligerscoördinator. Zij zal je welkom heten in Thailand, je ophalen vanaf het vliegveld of het busstation en je naar de accommodatie brengen. Daarnaast heeft het project waar je werkt een eigen contactpersoon voor vrijwilligers. Deze projectcoördinator verwelkomt je op het project, zorgt dat je je thuisvoelt en dat je weet wat je moet en kan doen. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Thailand, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Ook ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Thailand.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van PURE! een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Ticket van en naar Thailand
 • Retour vervoer naar het vliegveld (optioneel bij te boeken)
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Thailand (gratis voor 30 dagen)
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 • Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 • Excursies

Je kunt over het algemeen elke eerste zaterdag van de maand starten bij het project in Thailand. In Thailand zijn veel (lange) schoolvakanties, daarom is het niet mogelijk om je elke maand aan te melden. De projecten zijn over het algemeen gesloten van half maart tot half mei, van half september tot oktober en van 24 december tot 5 januari.

In verband met de ligging van de plattelands school op acht kilometer afstand van het plaatsje Kuraburi, verzorgt onze lokale partnerorganisatie de accommodatie van vrijwilligers in een zogenaamd ‘teachers house’.
Het huis bestaat uit twee slaapkamers met ventilatoren en twee badkamers met koud water. De accommodatie is comfortabel maar zeer basic.

Het voordeel van je verblijf in dit ongerepte en onontdekte stukje Thailand is dat je zo het echte Thailand leert kennen. Dit programma biedt een unieke vrijwilligerswerkervaring!

Team
Wij werken in Thailand samen met een lokale partnerorganisatie. Op deze manier kunnen we je een betrouwbaar en persoonlijk programma bieden. Onze vrijwilligerscoördinator staat dagelijks voor je klaar tijdens het vrijwilligerswerk. Het kantoor van onze partner is gevestigd in Kuraburi.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!