Community project

Thailand

Go Pure ondersteunt een lokaal onderwijscentrum voor Birmese vluchtelingen, gelegen in een Birmese gemeenschap aan de kust in het zuidwesten van Thailand. In de gemeenschap wonen ruim 500 gezinnen onder erbarmelijke omstandigheden. De doelgroep is opmerkelijk: deze Birmese kinderen worden door de Thaise overheid niet erkend als burger, maar ook door de Birmese regering worden zij niet erkend. Ze leven zonder officiële identiteit. Voor de opening van het onderwijscentrum in 2005 waren er geen onderwijsfaciliteiten voor Birmese vluchtelingen in het gebied. De school heeft veel hulp nodig waar wij met PURE! vrijwilligers echt een bijdrage kunnen leveren. Een uitdagend project!

Voorwaarden
Om als vrijwilliger deel te nemen aan één van onze projecten ben je:

 • Minimaal 18 jaar
 • Vier weken beschikbaar
 • Enthousiast, flexibel, zelfstandig en gemotiveerd
 • Geïnteresseerd in zowel de Thaise als de Birmese cultuur
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur en andere religies
 • Bereid gepaste kleding te dragen
 • In staat om je redelijk tot goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Als vrijwilliger op het onderwijscentrum voor Birmese vluchtelingen help je mee met Engelse les geven, het lunchprogramma, creatieve lessen en sport, allemaal op eigen initiatief. Er is een kleutergroep (drie tot vijf jarigen) en verschillende kindergroepen van zeven- tot twaalfjarigen waar je mee zult werken.

Lesgeven: vijf dagen per week ben je werkzaam op het onderwijscentrum. Je geeft minimaal vier uur per dag Engelse les, soms samen met een leraar en soms alleen.

Ontwikkelen curriculum: er is weinig of geen goed lesmateriaal aanwezig. Je moet het leuk vinden om zelf lesmateriaal te verzamelen en/of te ontwikkelen.

Werktijden: een typische werkdag begint om zeven uur ‘s morgens wanneer je met de schoolbus van je accommodatie naar het onderwijscentrum rijdt. De lessen eindigen om drie uur ‘s middags.

Lunchprogramma: je helpt tijdens de lunch mee met de gang van zaken rondom de aangeboden lunch voor alle kinderen. Je kunt zelf ook mee-eten op het project.

Eigen initiatief en flexibiliteit zijn erg belangrijk!

 

DuurKosten Thailand
4 weken€1060,-
6 weken€1450,-
8 weken€1730,-
12 weken€2240,-

* prijswijzigingen voorbehouden. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft op een gedeelde kamer in een appartementencomplex in het centrum van Kuraburi, een klein plaatsje op een afstand van drie uur rijden ten noorden van Phuket (of een uur rijden ten zuiden van Ranong). Tegen een extra vergoeding is het ook mogelijk om op een eigen kamer te verblijven. Mocht je deze voorkeur hebben, geef dit dan duidelijk aan op je aanmeldingsformulier.

Transport: het is gemakkelijk om per bus naar Kuraburi te reizen. De nachtbus vanuit Bangkok naar Phuket maakt er een stop. Je kunt ook worden opgehaald van het vliegveld in Phuket. Vervoer van en naar het project is inclusief.

Coördinatoren: in Thailand heeft Go Pure een eigen vrijwilligerscoördinator. Zij zal je welkom heten in Thailand, je ophalen vanaf het vliegveld of het busstation en je naar de accommodatie brengen. Daarnaast heeft het project waar je werkt een eigen contactpersoon voor vrijwilligers. Deze projectcoördinator verwelkomt je op het project, zorgt dat je je thuisvoelt en dat je weet wat je moet en kan doen. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij je voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Thailand, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Ook ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Thailand.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië. In Thailand zul je een korte introductie krijgen van onze vrijwilligerscoördinator.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Ticket van en naar Thailand
 • Het is niet mogelijk om vanaf Bangkok je op te halen omdat dit te ver is. Wel is dit mogelijk bij andere binnenlandse vluchten. Vraag informatie aan hierover.
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Thailand (gratis voor 30 dagen)
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 • Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Je kunt elke eerste zaterdag van de maand starten bij het project in Thailand. In Thailand zijn veel (lange) schoolvakanties, daarom is het niet mogelijk om je elke maand aan te melden, houd hier rekening mee. De projecten zijn over het algemeen gesloten van half maart tot half mei, van half september tot oktober en van 24 december tot 5 januari.

Je verblijft in het stadje Kuraburi in een appartement op loopafstand van het kantoor van onze partnerorganisatie in Thailand. Het appartement is ruim en comfortabel en heeft een ventilator en televisie. Je beschikt over een eigen badkamer met koud water.

Team
Wij werken in Thailand samen met een reisbureau die community-based reizen organiseert en de vrijwilligerswerkprojecten ondersteunt. Onze vrijwilligerscoördinator staat dagelijks voor je klaar tijdens het vrijwilligerswerk. Het kantoor van het reisbureau is vlakbij je accommodatie.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!