Sport project

Cambodja

Sport en beweging speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de motoriek en het aanleren van vaardigheden zoals het functioneren in een team. Diverse partner projecten van PURE! in Cambodja zijn het hele jaar door op zoek naar vrijwilligers met een sport achtergrond. Ben jij een sportleraar, volg je een opleiding in de sport, ben je coach bij een lokale sportvereniging of ben je bijvoorbeeld een fanatieke voetbal of volleybal speler? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als sportvrijwilliger op een lokaal project in Cambodja ga je aan de slag met het organiseren en runnen van sportlessen voor kinderen en jongeren in buurthuizen en bij lokale scholen.

Volleybal, voetbal en badminton zijn razend populair in Cambodja, evenals competitieve activiteiten zoals estafette races. Wanneer je voor minimaal 12 weken vrijwilligerswerk doet kun je gevraagd worden om een toernooi te organiseren. Ook een sportdag met verschillende activiteiten waar alle kinderen van de school aan kunnen deelnemen is erg gewild.

Als vrijwilligers ben je niet fulltime bezig met sportlessen en sportactiviteiten. Naast de sportwerkzaamheden zal ook verwacht worden dat je meehelpt aan de Engelse lessen.

DuurKosten Cambodja
4 wk€ 1.150,-
6 wk€ 1.350,-
8 wk€ 1.550,-
12 wk€ 1.950,-
16 wk€ 2.250,-
20 wk€ 2.550,-
24 wk€ 2.850,-

* prijswijzigingen voorbehouden

 1. De prijzen in dollars kunnen veranderen door koersschommelingen – de reken valuta is EURO
 2. De prijzen in Cambodja zijn excl. vliegticket, visum, verzekering, vaccinaties en eigen uitgaven buiten het project programma.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Je verblijft in een goed guest house in Siem Reap op basis van logies en ontbijt. Je kamer beschikt over een fan, eigen badkamer, gratis drinkwater, wifi en warm water.  Er zijn eenpersoons, tweepersoons en driepersoonskamers Gaat je voorkeur uit naar een eenpersoonskamer of kom je met z’n tweëen en wil je bij elkaar op de kamer? Laat dit dan vooraf weten.

Transport: uiteraard word je opgehaald van het vliegveld en word je hier na je vrijwilligerswerk teruggebracht. De projecten liggen in en rondom Siem Reap. Er is een fiets beschikbaar (houd rekening met 50 US dollar borg). Overig transport zoals een tuktuk of moto naar het project zijn voor eigen kosten. Onze lokale partner helpt je bij het regelen hiervan en je kunt vaak samen met andere vrijwilligers de kosten van transport delen.

Coördinatoren: in Cambodja werkt PURE! met een lokale partnerorganisatie. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van vrijwilligers. Sary en Sarah verwelkomen je en zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het partnerproject waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt op het project, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: we helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je ontvangt een reispakket met daarin een vrijwilligershandboek vol informatie en tips over wonen en werken in Cambodja, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. Daarnaast ontvang je een didactische gids vol tips over lesgeven in Cambodja.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD code.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers bij Go Pure in Utrecht. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Training en introductie bij aankomst: als onderdeel van je vrijwilligerswerk krijg je een tweedaagse introductie bij aankomst in Siem Reap. Samen met de lokale coördinator bezoek je het project en krijg je een uitgebreide uitleg over de gang van zaken. Daarnaast krijg je een guided tour door Siem Reap en volg je een Child Protection training. Deze training is verplicht voordat je begint aan je vrijwilligerswerkperiode. Elke vrijdag organiseert ConCERT een tapas avond zodat je de andere vrijwilligers kunt leren kennen.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar Cambodja
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum voor Cambodja (circa 35 US dollar)
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Bij alle projecten in Cambodja zijn de startdata als volgt. Je komt altijd aan op een donderdag en begint bij het project op de dinsdag daarna. Je krijgt in Cambodja een uitgebreide introductie en een Child Protection training. Elke vrijdag is er een tapas avond zodat je de andere vrijwilligers leert kennen.

De meeste projecten eisen een minimale inzet van 8 weken van vrijwilligers. Je vrijwilligerswerk periode is dus eigenlijk minimaal 8 1/2 week met aankomst op donderdag. Een aantal projecten ontvangen ook vrijwilligers voor een periode vanaf 4 weken. Neem hierover contact met ons op.

Startdata 2015

 1. donderdag 5 november 2015
 2. donderdag 19 november 2015
 3. donderdag 3 december 2015
 4. donderdag 17 december 2015

Startdata 2016

 1. donderdag 7 januari 2016
 2. donderdag 21 januari 2016
 3. donderdag 4 februari 2016
 4. donderdag 18 februari 2016
 5. donderdag 3 maart 2016
 6. donderdag 17 maart 2016
 7. donderdag 7 april 2016
 8. donderdag 21 april 2016
 9. donderdag 5 mei 2016
 10. donderdag 19 mei 2016
 11. donderdag 2 juni 2016
 12. donderdag 16 juni 2016

Wij werken met 15 verschillende kleinschalige projecten in en rondom Siem Reap. Gemiddeld kunnen we 10 vrijwilligers per maand plaatsen bij de diverse projecten, dit is incl. non teaching projecten. Neem voor de meest recente info wat betreft beschikbaarheid contact met ons op.

Tijdens je vrijwilligerswerk bij één van onze partnerprojecten verblijf je in een guesthouse. Dit guesthouse ligt vlakbij het centrum van Siem Reap en wordt gerund door een lokale familie. Hierin verblijven alle vrijwilligers van PURE! maar ook vrijwilligers van andere internationale organisaties. We werken met diverse guesthouses die nabij elkaar gelegen zijn. Afhankelijk van de beschikbaarheid wordt je geplaatst. Je hoort voor vertrek bij welk guesthouse je zult verblijven.

Als vrijwilliger beschik je over de volgende services:

 1. Eénpersoons, tweepersoons of driepersoons kamer (afhankelijk van persoonlijke voorkeur en beschikbaarheid bij aankomst) met ventilator
 2. Eigen badkamer met Westers toilet en (vaak koud water) douche
 3. Wekelijkse schoonmaakservice kamers (verschoning bed, handdoek en vloer)
 4. Dagelijks ontbijt met koffie en thee
 5. Gratis drinkwater uit waterfilters in de centrale ruimte
 6. Gratis gebruik van fiets (verzorgd door Interweave/ConCERT)
 7. Gezamenlijke ruimte met kabel TV en computer
 8. Khmer stijl restaurant met goed geprijsde lokale en Westerse gerechten
 9. Receptie met informatie & organisatie over uitstapjes
 10. WiFi internet (gratis)

Team

Onze lokale partnerorganisatie regelt alles rondom de projecten en de begeleiding in Cambodja. Onze partner is gecertificeerd als ‘Child Safe Organisation’ en werkt samen met een team van lokale medewerkers.
Je contactpersoon is Sary. Zij ontvangt jou in Cambodja en zal je tijdens jouw vrijwilligersperiode begeleiden.
Sary woont al haar hele leven in Siem Reap en vertelt jou graag alle ins en outs over de stad en omgeving. Ook helpt ze je met al je andere vragen.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!